Εκπτωτη η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάνα ΖώτουΝΕΑ

ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΞΑΝΑ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ-18/6/2017

Εκπτωτη η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάνα Ζώτου

Ακυρώθηκε πριν από λίγο, με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης, η εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Επομένως, την ερχόμενη Κυριακή θα επαναληφθούν υποχρεωτικά οι δημαιρεσίες σε ειδική συνεδρίαση ( στις 13.00 εκτός απροόπτου), την οποία θα συγκαλέσει ο προηγούμενος πρόεδρος Τάσος Μπάσης.

Η Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.3463/06 έκανε δεκτή την προσφυγή της αντιπολίτευσης, αλλά ουδείς μπορεί να ομιλεί περί αποκατάστασης της «θεσμικής εκτροπής» από τη στιγμή που η διοίκηση εφάρμοζε και πορευόταν σύμφωνα με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης. Ζήτημα επομένως νομιμότητας των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την περίοδο των δύο τελευταίων μηνών (Απρίλιο, Μάϊο), δεν φαίνεται να υφίσταται, κατά την άποψη έγκυρων νομικών κύκλων.

Ακυρη είναι και η συγκρότηση των δύο Επιτροπών, Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής, όπου σήμερα συμμετέχουν, όχι κατόπιν εκλογικής διαδικασίας, αλλά με βάση τον αριθμό ψήφων που πήραν στις δημοτικές εκλογές του 2014, μέλη μόνο από τη διοίκηση και τη μείζονα μειοψηφία.

ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Μετά τις τρέχουσες εξελίξεις ματαιώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης (15/6/2017). Στη θέση του ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης συγκάλεσε δημοτική ομάδα στις 6μμ, προφανώς για να συζητήσει και αναλύσει με τους συμβούλους του τη νέα κατάσταση.
Στο Δήμο Διονύσου ενημερώθηκαν για την απόφαση που ανατρέπει το σκηνικό των τελευταίων δύο μηνών. Τους δηλώθηκε ο αριθμός πρωτοκόλλου του συγκεκριμένου εγγράφου, το οποίο αναμένεται να φθάσει εντός της ημέρας με την αλληλογραφία.

Categories: ΝΕΑ