ΝΕΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Δύο νέα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, που θα ανακουφίσουν εκατοντάδες πολίτες, εξήγγειλε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης. Αφορούν δύο περιπτώσεις:

*Την πολύπαθη περιοχή του Αγίου Στεφάνου Βρυσάκι, και την αντίστοιχη

*της Μονής του Αγίου Θεοδοσίου, από το σημείο που η Λεωφόρος Πιπεροπούλου συναντά την λεωφόρο Μαραθώνος και κάτω στο ρέμα.

IMG_0331Οι κάτοικοι των δύο αυτών πολύπαθων περιοχών δεινοπαθούν χρόνια ολόκληρα, προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Από το 2000 μέχρι τώρα στο Βρυσάκι δεκάδες οικογένειες έχουν μάθει να ζουν με τον φόβο, αφού με τα …πρωτοβρόχια ο εφιάλτης ξυπνάει και απειλεί να θάψει τα πάντα. Τα ίδια και χειρότερα αντιμετωπίζουν και οι δημότες που επέλεξαν για τόπο μόνιμης κατοικίας την τοποθεσία αριστερά της Μονής του Αγίου Θεοδοσίου.

IMG_0332Τα δύο έργα, που θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής εκατοντάδων κατοίκων εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια και είναι προϋπολογισμού 5,5 και 5 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα. Όπως ανακοίνωσε ο κ Ζαμάνης, πριν την έναρξη της διαδικασίας της 30ης Μαϊου, αναμένεται να δημοπρατηθούν τον προσεχή Οκτώβριο.

Categories: ΝΕΑ