Εκπτωτη η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάνα ΖώτουΝΕΑ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΖΑΜΑΝΗ Η ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΖΩΤΟΥ – Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ 19 ΨΗΦΟΥΣ

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και προς πάσα κατεύθυνση αποτελεί η καθαρή εκλογή της Βάνας Ζώτου στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου στις δημαιρεσίες, που διεξήχθησαν την Κυριακή-18 Ιουνίου. Με 19 ψήφους στην τρίτη ψηφοφορία η δικηγόρος από την Ανοιξη εξελέγη κανονικά και με το νόμο, την ώρα που η αντιπολίτευση ήταν πεπεισμένη ότι θα χρειαζόταν η ειδική διαδικασία του άρθρου 64, παράγραφος 4 του καλλικρατικού νόμου 5852/2010 (θεωρείται ότι εκλέγεται πρόεδρος ο σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού με τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, εφόσον βεβαίως αποδεχτεί).

ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΕ

Σε μια κρίσιμη καμπή, ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης, φαίνεται ότι κρατούσε άσσο στο μανίκι, τον οποίο χρησιμοποίησε την κατάλληλη στιγμή και κατήγαγε περιφανή νίκη, κερδίζοντας ταυτοχρόνως τις εντυπώσεις.

Στη συνεδρίαση το «παρών»  έδωσαν 37 δημοτικοί  σύμβουλοι. Αντιπρόεδρος αναδείχτηκε ο  Τάσος Καρασαρλής, της μείζονος αντιπολίτευσης («Ενωτική Πρωτουβουλία» του Γιάννη Καλαφατέλη) με 28 ψήφους και γραμματέας η υποδεικνυόμενη από την παράταξη του Παναγιώτη Μπιτάκου  «Νέα Πνοή» Ανθή Λουκάτου με 26 ψήφους. Γίνεται σαφές, ότι η παράταξη Ζαμάνη υπερψήφισε τους υποψηφίους της αντιπολίτευσης.  «Στόχος της Διοίκησης είναι η υπέρβαση των προβλημάτων και η λειτουργία του Δήμου» είχε δηλώσει άλλωστε , πριν την έναρξη της διαδικασίας ο Δήμαρχος Διονύσου,  «και όχι η διελκυστίνδα σε όργανα εκτός Δήμου”.

Categories: ΝΕΑ