ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΗΜΟΥΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

 

 

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να κατατεθεί ρύθμιση για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων που υπηρετούν επί χρόνια σε υπηρεσίες του Δημοσίου και των Δήμων, αποκάλυψε  ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του σήμερα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πριν καταρτιστεί το νομοσχέδιο θα υπάρξει διαβούλευση, «με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις», αλλά «και με τους δανειστές, λέγοντάς τους ότι δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις, δεν θα έχουμε νέες επιβαρύνσεις, πρόκειται για μια εξυγίανση του εργασιακού τοπίου στην αυτοδιοίκηση και το δημόσιο».

Συμβασιούχοι καθαριότητας

Με τη δρομολόγηση, για πρώτη φορά μετά το 2010, προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε αυτό τον τομέα, η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της χώρας θα έχει τη δυνατότητα με ένα πάγιο και διαρκή τρόπο να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ο κ Σκουρλέτης, στη συνέντευξη του,  καθόρισε ως αφετηρία αριθμητικά των προσλήψεων τους 2500 εργαζόμενους, επισημαίνοντας ωστόσο πως  «ήδη κατατίθενται συνεχώς αιτήματα για νέες ανάγκες, άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι δημιουργούμε σταθερές- μόνιμες θέσεις εργασίας, σε καιρό μνημονίου, σε αυτό τον κρίσιμο τομέα».