ΝΕΑ

«ΛΙΦΤΙΓΚ» ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου ανακαινίζεται. Ο  χώρος,  όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και γίνονται όλες οι εκδηλώσεις πολιτικού, καλλιτεχνικού  χαρακτήρα, ενώ τρέχουν και τα επιμορφωτικά προγράμματα,  χρειάζεται κατά γενική ομολογία άμεσα «λίφτιγκ», γι’ αυτό και οι εργασίες συντήρησης-επισκευής του εσωτερικού χώρου συμπεριλήφθηκαν  στο Νο 24 θέμα της αυριανής ημερήσιας διάταξης. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό,  το κόστος θα φθάσει το ποσόν των 25.000 ευρώ.

Αναλυτικά, οι εργασίες, που πρόκειται να γίνουν, σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, είναι:

  • Αποξήλωση μαρμάρινων ποδιών και κουφωμάτων αλουμινίου στη βόρεια πλευρά, όπου κρίνεται απαραίτητο, επισκευή και στεγανοποίηση των εν λόγω κουφωμάτων και επανατοποθέτησή τους, με πλήρη στεγανοποίηση της ένωσης κουφώματος με τη νέα μαρμαροποδιά.
  • Αποξήλωση σπασμένων και κατεστραμμένων τμημάτων του μαρμάρινου δαπέδου και αντικατάστασή τους με αντίστοιχης ποιότητας μαρμάρινα δάπεδα. Το νέο ενιαίο μαρμάρινο δάπεδο που θα προκύψει μετά την αντικατάσταση των κατεστραμμένων τμημάτων θα τριφτεί και θα στιλβωθεί, ώστε να δώσει ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα.
  • Αποξήλωση των διαβρωμένων υφασμάτινων panel (υφασμάτινες επενδύσεις) σε διάφορα σημεία του χώρου και αντικατάσταση με νέα ηχοαποροφητικά ξύλινα πετάσματα επενδεδυμένα εσωτερικά με πλάκες πετροβάμβακα και εξωτερικά με μοριοσανίδα πάχους 20mm.

Η αναμόρφωση του εσωτερικού χώρου –ενδεχομένως θα ακολουθήσει και άλλη μελέτη για τα εξωτερικά μέρη του κτιρίου- θα γίνει με συνοπτικό διαγωνισμό.

 

 

Categories: ΝΕΑ