ΝΕΑ

ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ-ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ, ΤΣΕΡΤΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΑΡΡΗΣ – ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ «ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2017»

 

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τα φετινά «ΔΙΟΝΥΣΙΑ» που θα διεξαχθούν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους,  όπως κάθε χρόνο, στον παλιό Σταθμό του Τρένου, στην καρδιά του δάσους στο Διόνυσο.  Λαυρέντης Μαχαιρίτσας-Γιάννης Ζουγανέλης (Δευτέρα-4 Σεπτεμβρίου) αποτελούν το «βαρύ πυροβολικό» των εκδηλώσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν με τη Ραλλία Χρηστίδου την Παρασκευή-1 Σεπτεμβρίου και θα κορυφωθούν με λαϊκό γλέντι και χορό στις 8 Σεπτεμβρίου, επίσης Παρασκευή, στο πλαίσιο του συμποσίου οίνου και αμπέλου, από την μπάντα του Μπάμπη Τσέρτου και τις ερμηνείες των γνωστών τραγουδιστών Νάντιας Καραγιάνη, Λιζέτας Νικολάου, Γιώργου Σαρρή.

Το μενού περιλαμβάνει και θεατρικές παραστάσεις από αξιόλογα σχήματα. Πιο συγκεκριμένα:

* “Μία νύχτα με τον Τσέχωφ” από τη  “Θεατρική Σκηνή Άνοιξης” σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του Νίκου Ψαρρά, το Σάββατο-2 Σεπτεμβρίου. Σκηνικά και κουστούμια είναι της Νάνσυς Κοζακλή. Το θεατρόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια υπέροχη παράσταση με εναλλασσόμενες σκηνές, που θέτουν προβληματισμούς για την ευτυχία, τον πόνο, την αγάπη, την εγκατάλειψη, όλα όσα επαναλαμβάνονται στις ζωές των ανθρώπων σαν σελίδες θεατρικού έργου.

* “ΕΛΕΝΗ” του Ευρυπίδη από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού “ΘΥΜΕΛΗ”, που έχει παράδοση στο αρχαίο δράμα, με  15μελή θίασο της τραγωδού του Εθνικού Θεάτρου Έλλης Βοζικιάδου, την Τετάρτη 6- Σεπτεμβρίου 2017.

*“Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ” του Μότσαρτ με την Κάρμεν Ρουγγέρη, που ανέβηκε το χειμώνα στο θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ, την Πέμπτη- 7 Σεπτεμβρίου.

Ολες οι παραπάνω παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στον παλιό σταθμό του τρένου.

Τώρα, στον αρχαιολογικό χώρο του Βωμού Διονύσου, που, σημειωτέον, σπάνια ανοίγει για εκδηλώσεις, θα λάβει χώρα την Κυριακή-3 Σεπτεμβρίου “Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ” του Γιάννη Ρίτσου. Το καλλιτεχνικό μέρος θα περιλαμβάνει απαγγελία από την ηθοποιό κ. Εύα Κουταμανίδου, ενώ θα ακολουθήσει και ορχηστρικό πρόγραμμα με τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου και άλλων κορυφαίων δημιουργών, που θα  ερμηνεύσουν οι Σοφία Βόσσου,  Μαρία Γράμψα, υπό τους ήχους του βιρτουόζου του μπουζουκιού Μανώλη Καραντίνη.

Οι  αμοιβές των καλλιτεχνών, η τεχνική υποστήριξη, η  ηχοφωτιστική κάλυψη, τα καθίσματα, η φύλαξη του χώρου, οι χημικές τουαλέτες, κλπ, θα στοιχίσουν συνολικά  35.756 ευρώ.

 

Categories: ΝΕΑ