ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

 

Το πρόγραμμα του Δήμου Διονύσου για φύλαξη των δημοτών και περιφρούρηση των περιουσιών τους κατά τις νυχτερινές ώρες τίθεται σε λειτουργία από 1ης Αυγούστου. Η εταιρεία που πλειοδότησε στον διαγωνισμό αναλαμβάνει δράση, παρέχοντας δέκα αυτοκίνητα με το κατάλληλο προσωπικό, που θα περιοδεύουν ασταμάτητα επί οκτάωρο (από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωϊ) σε όλη την έκταση  των γεωγραφικών ορίων της περιοχής, σε όλες (και τις επτά) δημοτικές κοινότητες. Βάσει συμφωνίας, κάθε περιπολικό της ιδιωτικής εταιρείας υπηρεσιών ασφαλείας θα διέρχεται τρεις τουλάχιστον φορές κατά τη διάρκεια τη νύχτας από κάθε δημοτικό κτήριο, κατά συνέπεια και από κάθε σημείο της περιφέρειας του Δήμου Διονύσου.

Αξιοσημείωτο είναι πως η ανάδοχος εταιρεία κέρδισε, προσφέροντας έκπτωση της τάξης 40% περίπου, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος των υπηρεσιών φύλαξης αρχικού προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, μειώθηκε κάτω των 350.000 ευρώ.

Οι περιπολίες κατά τις νυχτερινές ώρες αναμένεται να περιορίσουν την δράση κακοποιών στοιχείων, που κλέβουν και ληστεύουν σπίτια ειδικά απομακρυσμένων περιοχών. Ιδιαίτερα στη δημοτική κοινότητα Διονύσου, μια περιοχή που έχει καταστεί στόχος τα τελευταία χρόνια αλλοδαπών συμμοριών και ατόμων του κοινού ποινικού δικαίου,  οι κάτοικοι  πληροφορήθηκαν με ανακούφιση την εφαρμογή του νέου μέτρου.

Categories: ΝΕΑ