ΝΕΑ

ΜΕ 5,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΣΤΟ ΒΡΥΣΑΚΙ- ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 20% Η ΑΝΑΘΕΣΗ

Με σημαντική έκπτωση της τάξης του 20% περίπου θα εκτελεστεί το αντιπλημμυρικό έργο στο ρέμα «Βρυσάκι», που ήταν αρχικού προϋπολογισμού 6,8 εκατομμυρίων ευρώ. Θα κοστίσει δηλαδή εν τέλει γύρω στα 5,5 εκατομμύρια.

Η δημοπρασία, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Διονύσου, διενεργήθηκε στις 29 Ιουνίου και αφορά επί της ουσίας το μεγαλύτερο μέρος του πολεοδομικού ιστού του Αγίου Στεφάνου, «σε ανοικτή και κλειστή διατομή, με εργασίες εκβάθυνσης της κοίτης του ρέματος και την κατασκευή αναβαθμών συγκράτησης φερτών υλικών σε μήκος περίπου 2,5 χιλιομέτρων, καθώς και την κατασκευή αγωγών βαρύτητας του δικτύου ομβρίων μήκους περίπου 7,9 χιλιομέτρων». Η παράδοση του έργου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός 18 μηνών.

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και το έργο της οδού  Πιπεροπούλου στον Εύξεινο Πόντο, προϋπολογισμού 5.000.000 €. Αμφότερα τα έργα αποσκοπούν στην  αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, η οποία δοκιμάζεται έντονα τον χειμώνα και οι κάτοικοί της ζουν υπό την απειλή και τον φόβο των καταστροφών των περιουσιών τους.

Categories: ΝΕΑ