ΝΕΑ

«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ»-ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Τρία συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς το μήνα Αύγουστο στο Δήμο Διονύσου, παρέχοντας υπηρεσίες καθαρισμού των δρόμων, αποκομιδής ξερών χόρτων και κλαδιών, περισυλλογής ογκωδών αντικειμένων. Πρόκειται για τρεις ξεχωριστές, παράλληλες εργολαβίες, που  εγκαταστάθηκαν πριν λίγες ημέρες και τα αποτελέσματα των εργασιών τους άρχισαν ήδη να  είναι ορατά στην καθημερινότητα.

Με σύνθημα έναν «Δήμο πιο καθαρό και όμορφο», όπως είναι η κεντρική ιδέα του σχετικού, ενιαίου (για όλες τις Δημοτικές ενότητες)  προγράμματος, τα ξερά χόρτα ή τα υπόλοιπα κοπής δένδρων και θάμνων συλλέγονται συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, με μέγιστη ποσότητα αποκομιδής τα 3 κυβικά μέτρα. Αντίστοιχα, τα ογκώδη αντικείμενα κάθε Τετάρτη.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Διονύσου ενημερώνει τους πολίτες ότι έχει επενδύσει σε υλικοτεχνική υποδομή, δρομολογώντας μια σειρά ενεργειών, όπως η αύξηση του στόλου των οχημάτων, η αγορά νέου εξοπλισμού και ο εξορθολογισμός των δρομολογίων αποκομιδής. Ζητάει ωστόσο τη συνεργασία και την ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων, όσον αφορά την τήρηση απλών κανόνων, «ώστε να ζούμε μαζί με τα παιδιά μας σε μία πόλη καθαρή, όμορφη, ανθρώπινη».

Ποιοι είναι οι “κανόνες”;

*Τοποθέτηση των σκουπιδιών μέσα στους κάδους, συσκευασμένων μέσα σε πλαστικές, ανθεκτικές σακούλες απορριμμάτων.

*Τα επικίνδυνα υλικά (γυαλιά, σκουριασμένα αντικείμενα, κ.α.) πρέπει να συσκευάζονται προσεκτικά, ώστε να μην απειλείται η υγεία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

*Η ανακύκλωση υλικών, όπως αλουμίνιο, γυαλί, χαρτί, πλαστικό, γίνεται στους μπλε κάδους, ενώ των ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο 210-8144450.

*Για τα ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, κλπ.) απαιτείται επικοινωνία προηγουμένως με τη διεύθυνση καθαριότητας στο τηλέφωνο 210-8144450.

*Η απομάκρυνση, τέλος, χωμάτων, οικοδομικών υλικών, μπαζών, γίνεται υποχρεωτικά ιδιωτικά, με άλλα λόγια «ο καθένας μόνος του», καθώς ο Δήμος δεν εμπλέκεται σ’ αυτή τη διαδικασία.

 

 

 

Categories: ΝΕΑ