ΝΕΑ

ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 11 ΠΡΩΪΝΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ «300» ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στις 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωϊ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τα αποκαλυπτήρια της πολυσυζητημένης τον τελευταίο καιρό νέας κίνησης, η οποία έχει τις ευλογίες του Γιάννη Νικητόπουλου, επί σειρά ετών Δημάρχου Ανοιξης στην προ Καλλικράτη εποχή.  Παρά τις καλοκαιρινές διακοπές και το γεγονός ότι η Αθήνα έχει αδειάσει, τόση είναι η …κάψα ορισμένων για προσφορά στα κοινά και τα δημοτικά, ώστε συνεχίζουν τις επαφές και τον μήνα Αύγουστο. Δεν το κάνουν δηλαδή από φιλοδοξία, ή προσωπικά συμφέροντα, αλοίμονο, αλλά επειδή θέλουν να γίνουν υπηρέτες του λαού, σύμφωνα με τον αρχαίο όρο της δημοκρατίας.

Η νέα κίνηση, που φιλοδοξεί να προσφέρει κάτι καινούριο στους πολίτες, λέγεται πως έχει εγγράψει ήδη πάνω από 200 μέλη, ενώ μαζί με τους «φίλους» και συνεργαζόμενους ο αριθμός πλησιάζει σ’ αυτή την φάση τους 300. Εξ ου και η προσωνυμία σ’ αυτό το αρχικό στάδιο, «Κίνηση των 300», με την οποία βαπτίστηκε.

Το ενθαρρυντικό είναι πως η διοικούσα επιτροπή, ενώ μίλησε με αρκετούς πολιτικάντηδες της περιοχής, κάποιους τους απέκλεισε εξ αρχής, με το αιτιολογικό ότι δεν συνάδουν με το ιδεολογικό προφίλ, που θέλουν να προσδώσουν στο νέο πολιτικό σχηματισμό. Από την άλλη μεριά προσεγγίστηκαν και κομματικές οργανώσεις, όπως για παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ, η οποία αντιμετώπισε με επιφύλαξη  το όλο εγχείρημα.

Ουδεμία αμφιβολία υπάρχει ως προς τον καθοδηγητή της κίνησης, τον Γιάννη Νικητόπουλο, ανεξάρτητα αν προς τα έξω αυτή την χρονική περίοδο διαδίδεται εντέχνως ότι το πιθανότερο είναι να τεθεί επικεφαλής ένα «νέο πρόσωπο, με τα κατάλληλα προσόντα», ένας αντί- Ζαμάνης με άλλα λόγια. Το γεγονός ότι οι «300», όλοι μαζί, ψάχνουν το αντίπαλο δέος του Ζαμάνη, λέει ίσως, από μόνο του, πολλά. Μήπως τελικά δεν είναι τόσο εύκολη μια εκλογική αναμέτρηση μαζί του από το υπάρχον, φθαρμένο και αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό;

Categories: ΝΕΑ