ΝΕΑ

ΠΥΡΕΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ –ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

 

Πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη όσον αφορά τα δημόσια σχολικά συγκροτήματα, υπό την υψηλή επιστασία και φροντίδα της διοίκησης του Δήμου, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Για κάποιους ο μήνας Αύγουστος δεν είναι μήνας διακοπών, αλλά εργασίας. Τα συνεργεία δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς, ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου τα κτήρια των σχολείων, των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών, να  πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές ασφαλείας, ώστε να δεχτούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα τα παιδιά, δημιουργώντας μάλιστα ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον γι’ αυτά.

Το Ζάννειο, το οποίο θα λειτουργήσει φέτος για πρώτη φορά ως Λύκειο Δροσιάς, επιθεώρησε στην αρχή της εβδομάδας ο αρχιμηχανικός της τεχνικής εταιρείας του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου κι έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι έως το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το 95% περίπου του έργου ανακαίνισης, το οποίο, ως γνωστόν, χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου ο κ Μαρτίνος, μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Αιγέας», που έχει ιδρύσει για την υλοποίηση της πολυδιάστατης φιλανθρωπικής δράσης του.

Στο δημοτικό παιδικό σταθμό «Κουκουτσέα», δωρεάς του Πάρη και της Μαρίας Κουκουτσέα, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι επισκευές. «Κόσμημα που θα αναβαθμίσει αισθητά τις υποδομές και θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη στις οικογένειες του Δήμου που έχουν μικρά παιδιά» τον χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης, προσθέτοντας: «Κάνουμε τα πάντα, για δημιουργούμε έργα πνοής και νέες υποδομές και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τους κόπους όλων».

Το κλειστό γυμναστήριο Αγίου Στεφάνου έγινε …καινούριο, μετά την σχεδόν πλήρη αναδόμησή του (τοποθέτηση ξύλινου παρκέ, βάψιμο του εξωτερικού χώρου, κλπ.).

Σειρά παίρνει τώρα το Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, το οποίο, κατόπιν απόφασης του τελευταίου, πριν τις διακοπές, δημοτικού συμβουλίου, θα υποστεί «λίφτιγκ», το οποίο κατά γενική ομολογία έχει ανάγκη.

 

Categories: ΝΕΑ