ΝΕΑ

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ – ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ

 

Η μεγάλη φωτιά, που μαίνεται από χθες το απόγευμα στο Βόρειο άκρο της Αττικής, έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στους δημότες  και του Δήμου Διονύσου. Σύννεφα μαύρου καπνού έχουν καλύψει τα πάντα στην περιοχή, η οσμή των καμένων είναι έντονη, ο αέρας πάρα πολύ δυνατός και ανεξέλεγκτος, ενώ οι πληροφορίες από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα για το ολονύκτιο θρίλερ των κατοίκων του Καλάμου, του Ωρωπού και του Βαρνάβα έχουν αναστατώσει τον κόσμο.

Η διοίκηση του Δήμου Διονύσου παρακολουθεί τις εξελίξεις και βρίσκεται σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή, απ’ όταν ξέσπασε η πύρινη λαίλαπα. Τα δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα, γεμάτα με νερό. Οι άνδρες των πυροφυλακίων είναι στα πόστα τους. Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Καλιόπη Ταουξή, συνοδευόμενη από την αντιδήμαρχο Οικονομικών Αγγέλα Αγαθοκλέους-Ακριτίδου επισκέφθηκαν το πρωϊ τα πυροφυλάκια και μίλησαν με τους  εθελοντές-πυροσβέστες, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ  ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙ – ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

Παρά την τεράστια κινητοποίηση του στρατού, που ανοίγει δρόμους με μπουλντόζες και της πυροσβεστικής, που επιχειρεί με 150 άνδρες και 68 οχήματα, συνεπικουρούμενη από 13 υδροφόρες ΟΤΑ, 6 οχήματα της ΕΥΔΑΠ, δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, η φωτιά δεν λέει να τεθεί υπό έλεγχο. Αντιθέτως, στον Κάλαμο αναζωπυρώθηκε, στο Μικροχώρι εκκενώθηκε μοναστήρι και στο Καπανδρίτι εργοστάσιο, ενώ λόγω της κατεύθυνσης του ανέμου νέα εστία δημιουργήθηκε προς την περιοχή του Γραμματικού. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα το μέτωπο της πύρινης λαίλαπας φθάνει τα 25 χλμ. και γι’ αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ-ΚΑΗΚΕ Ο ΚΑΛΑΜΟΣ

«Η φωτιά στον Κάλαμο εκδηλώθηκε την Κυριακή στις 16.10, ήταν σε περιπολία το κλιμάκιο της πυροσβεστικής στην περιοχή, αλλά για πρώτη φορά υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση στο να έρθουν τα εναέρια μέσα και στο να φθάσουν οι υδροφόρες από την Περιφέρεια, επίσης κόπηκε στην περιοχή το ρεύμα και δεν υπήρχε ρεύμα στα αντλιοστάσια για να λειτουργήσουν οι κρουνοί» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ωρωπού κ. Δέδες.

«Καίγονται τα πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά  νωρίς το πρωί η πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Βαρνάβα Χαραλαμπία Ασημακοπούλου, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για υδροφόρες, καθώς το αντλιοστάσιο του χωριού έχει υποστεί ζημιές και υπάρχει πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων.

Στον Κάλαμο, υπέστησαν ζημιές γύρω στα 20 σπίτια, εκ των οποίων τα πέντε κάηκαν ολοσχερώς. Τον αριθμό επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις με 320 παιδιά (260 η μία και 60 η άλλη), ενώ κατήγγειλε τον συντονισμό της Πυροσβεστικής, λέγοντας ότι καθυστέρησαν πολύ να φτάσουν εναέρια μέσα.

Categories: ΝΕΑ