ΝΕΑ

ΣΥΝΑΞΗ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΑΥΡΙΟ-ΠΕΜΠΤΗ, 6ΜΜ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΥ, ΥΦΑΝΤΗ

Στις 6μμ, αύριο (Πέμπτη-24/8/17)  το απόγευμα, στο Δημαρχείο, ο Διονύσης Ζαμάνης κάλεσε όλους τους συλλόγους, αθλητικούς και πολιτιστικούς, που επιχορηγήθηκαν πρόσφατα από το Δήμο, για να τους ενημερώσει σχετικά με την προσφυγή του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Σπύρου Γιαννουλάτου προς το Συντονιστή αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής Σπύρο Κοκκινάκη. Στα χέρια του Δημάρχου Διονύσου το επίμαχο έγγραφο έφθασε μέσω της αλληλογραφίας χθες-Τρίτη, με την επισήμανση πως μέσα σε επτά ημέρες θα πρέπει να αποσταλούν οι απόψεις της διοίκησης, τεκμηριωμένες, «επί των διαλαμβανομένων σε αυτή», ώστε να αποφασίσει η Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 αν θα την κάνει δεκτή, ή θα την απορρίψει.

Ο Σ.Γιαννουλάτος, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκλέχτηκε με την παράταξη Ζαμάνη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» και  λίγο καιρό αφότου παραιτήθηκε από το αξίωμά του, δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του. Εν προκειμένω, προσέφυγε κατά της υπ’ αριθμόν 179 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, της 4-7-2017, που είχε ως θέμα «λήψη απόφασης για την παροχή χρηματικής επιχορήγησης σε πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους και ιερούς ναούς», αιτώντας την ακύρωσή της. Μιλάμε για μια απόφαση, που ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία, 25-2, καθώς την υπερψήφισαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Κόντρα στο πνεύμα της δημοκρατίας λοιπόν, ο επονομαζόμενος και «στρατηγός», επειδή στα νιάτα του υπηρέτησε ως ανώτερος αξιωματικός στο τμήμα τεθωρακισμένων του ελληνικού στρατού, παρότι μειοψηφία, κήρυξε τον πόλεμο στο πιο δυναμικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, τη νεολαία. Διότι, απ’ όποια σκοπιά κι αν  δει κανείς το όλο ζήτημα, περί αυτού πρόκειται.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το γεγονός, μόλις έγινε γνωστό, δημιούργησε αναστάτωση στον κόσμο του αθλητισμού και πολιτισμού, χώρους, όπου δραστηριοποιούνται ερασιτεχνικά και εθελοντικά πολίτες του Δήμου Διονύσου, κυρίως και πρωτίστως πάρα πολλά νέα παιδιά, προσφέροντας επί χρόνια ολόκληρα, αποδεδειγμένα και εμπράκτως, σπουδαίο έργο. Σύσσωμοι οι σύλλογοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου και αύριο το απόγευμα, στις 6μμ, στο Δημαρχείο, φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασισμένοι να προβούν σε καταγγελίες, περνώντας  στην αντεπίθεση.

«Ενας γέρος, στα 70 του, δικομανής, που πάσχει από αρτηριοσκλήρυνση, παντελώς άσχετος με το αντικείμενο, βγάζει μονοκοντυλιά …σκάρτους ένα σωρό ευυπόληπτους οικογενειάρχες, επαγγελματίες, μεροκαματιάρηδες, χωρίς αποδείξεις και στοιχεία, αλλά με εικασίες» τόνισε χαρακτηριστικά πολύπειρος σκηνογράφος του θεάτρου, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του. «Αντί να κατευνάσει τα πολλαπλά συμπλέγματά του» πρόσθεσε, «κάθεται και στέλνει επιστολές παντού, καρφώνοντας δεξιά κι αριστερά τον απλό κοσμάκη, ενώ έβαλε στο παιχνίδι και τον άλλο …αποδιοπομπαίο, της παράταξης του νυν Δημάρχου, τον Ηλία Υφαντή, που πήγε κι έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σε κείμενο, που έγραψε άλλος. Αν υπήρχε …βλακόμετρο, αμφότεροι θα έπαιρναν αβλεπί διδακτορικό!»

Categories: ΝΕΑ