ΝΕΑ

ΛΑΒΡΟΙ ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΥ, ΥΦΑΝΤΗ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΖΑΜΑΝΗΣ: «ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

Σε παλλαϊκή κινητοποίηση-διαμαρτυρία των εκπροσώπων των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων εξελίχτηκε η χθεσινή συγκέντρωση, που προκάλεσε ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης προς ενημέρωση για την …περιβόητη προσφυγή Γιαννουλάτου, Υφαντή κατά των τακτικών επιχορηγήσεων. Όλα σχεδόν τα σωματεία (30 περίπου) έδωσαν το «παρών» στο Δημαρχείο και οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ιδιαίτερα όταν αποκαλύφθηκαν οι εντελώς έωλες και αστήριχτες …παρατηρήσεις του επίμαχου εγγράφου, το οποίο, σημειωτέο, μοιράστηκε ως …φέϊγ – βολάν στους παρευρισκόμενους.

«Θέλουν να πλήξουν εμένα πολιτικά και δεν τους ενδιαφέρει αν καταστραφεί ο πολιτισμός και ο αθλητισμός του τόπου μας. Οι κύριοι αυτοί, όσο κατείχαν θέσεις ευθύνης, ο ένας πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο άλλος Αντιδήμαρχος στρατηγικού σχεδιασμού, δεν σκέφτηκαν να καταθέσουν προσφυγή. Κάτι ανάλογο έπραξαν και στην περίπτωση της εισήγησης για την εργολαβία κοπής των ξερών χόρτων, η οποία δινόταν σε εργολάβο κατά πάγια τακτική της δημοτικής αρχής τα προηγούμενα επτά χρόνια. Καταψήφισαν, γιατί δεν τους ενδιαφέρει αν θα καεί ο Διόνυσος». Αυτή ήταν η αρχική τοποθέτηση του Δημάρχου, με την οποία ξεκίνησε ο διάλογος. Ολοι όσοι πήραν τον λόγο επιτέθηκαν φραστικά στους δύο ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, που έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, την μήνη μερικών χιλιάδων ωφελούμενων από τις δράσεις των συλλόγων.

«Ολοι όσοι βρισκόμαστε εδώ, για τους κ Γιαννουλάτο, Υφαντή, είμαστε …λαμόγια. Καταλαβαίνετε τι μας λένε με το έγγραφό τους αυτό; Αυτή η καραμέλα των τελευταίων χρόνων, ότι είμαστε ιδιώτες, που αποκομίζουμε οικονομικά οφέλη από τη δραστηριότητα των συλλόγων, επ’ ουδενί δεν θα μείνει αναπάντητη. Οι κύριοι αυτοί πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στα 2.500 περίπου παιδιά που αθλούνται στα σωματεία της περιοχής και σε άλλους 2.500 ωφελούμενους από τα πολιτιστικά προγράμματα» επισήμανε ο Περικλής Μπακοδήμος, εκπρόσωπος του ΑΟ Ροδόπολης και επιτελικό στέλεχος επί σειρά ετών της Ομοσπονδίας Βόλεϊ.

«Σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό τον έχουν ψηλά. Το σωματείο είναι το κύτταρο του αθλητισμού και του πολιτισμού, από το οποίο ξεκινούν τα πάντα. Που να καταλάβουν όμως αυτά τα ψιλά γράμματα οι κύριοι αυτοί, οι οποίοι δεν έχουν ιδέα, ούτε έχουν οποιαδήποτε σχέση με το αντικείμενο, το οποίο μεταχειρίζονται σαν στυγνοί γραφειοκράτες» συμπλήρωσε ο κ Μπακοδήμος, δημιουργώντας αίσθηση στο ακροατήριο με τα λεγόμενά  του.

Απαντες συμφώνησαν να εκδοθεί μια κοινή ανακοίνωση, στην οποία θα εκφράζεται η έντονη αποδοκιμασία της χωρίς λογική ενέργειας των Γιαννουλάτου, Υφαντή.

Categories: ΝΕΑ