ΝΕΑ

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ-ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ ΑΠΟ 2.000 ΘΕΑΤΕΣ – ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ «ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2017»

Ξεσήκωσαν το κοινό για άλλη μια φορά, όπως μόνο αυτοί ξέρουν, οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης, σε μια καταπληκτική, γεμάτη κέφι βραδιά, που απόλαυσαν 2.000 περίπου κόσμος. Πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν το «παρών» χθες στον παλιό σταθμό του τρένου της δημοτικής ενότητας Διονύσου. Ιδιαίτερα η νεολαία είχε δημιουργήσει έναν  ασφυκτικό κλοιό γύρω από τη σκηνή και συμμετείχε ενεργά στο …interactive πρόγραμμα, ακολουθώντας τις προτροπές και οδηγίες των δύο λαοφιλών καλλιτεχνών.

Αγαπημένα τραγούδια του Λαυρέντη, όπως «τι ζητάω», «ο Νότος»,  «ο παλιός στρατιώτης», «ένας Τούρκος στο Παρίσι, «Πόσο σε θέλω» , «έλα ψυχούλα μου»,  «μάτια δίχως λογική», «η σκόνη»,  ζέσταναν την ατμόσφαιρα στο δάσος του Διονύσου, ενώ ο μπριόζος Ζουγανέλης έδωσε τα ρέστα  του, προσφέροντας άφθονο γέλιο, με τις ευρηματικές και αστείες ατάκες του.

Στο φινάλε οι Μαχαιρίτσας, Ζουγανέλης ευχαρίστησαν το Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αναστασία Στασινοπούλου για τη συνεργασία, ενώ ξεχωριστή μνεία έκαναν και στην συντοπίτισσά μας γνωστή ηθοποιό Τιτίκα Στασινοπούλου, που παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της εξαιρετικά επιτυχημένης συναυλίας από τις πρώτες θέσεις των καθημένων.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

Μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις για τα φετινά «Διονύσια» είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Οι 200 περίπου προσκεκλημένοι, που είχαν την τύχη να παραβρεθούν το βράδυ της Κυριακής στον αρχαιολογικό χώρο του βωμού του Διονύσου, έμειναν ενθουσιασμένοι από τη μοναδική παράσταση «η σονάτα του σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου, με την μεγάλη μας ηθοποιό Εύα Κοταμανίδου  στην απαγγελία και τις Σοφία Βώσου, Μαρία Γράμψα, στο μουσικό μέρος να ερμηνεύουν τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου και άλλων κορυφαίων Ελλήνων συνθετών. Στο μπουζούκι ο βιρτουόζος  Μανώλης Καραντίνης.

Οι  πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, υπενθυμίζεται, ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή με τη Ραλλία Χρηστίδου και τους  VEGAS,  στην πλατεία Κορολή στη Δροσιά,  όπου η προσέλευση του κόσμου ήταν εξίσου με χθες  μαζική.  Ειδικότερα  η νεολαία μετέτρεψε τη συναυλία σ’ ένα αξέχαστο για όλους πάρτι.

Categories: ΝΕΑ