ΝΕΑ

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ …ΘΕΙΑΣ ΛΕΝΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ …ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Τελικά οι παροιμίες βγαίνουν όλες σωστές, όπως για παράδειγμα «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Η φερ’ ειπείν, η πραγματικά very must, «ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη», που σημαίνει πως αργά ή γρήγορα ο καιροσκόπος θα αποκαλυφθεί.

Η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δροσιάς Λ.Χ. εισήλθε ξαφνικά στην πολιτική ατζέντα της επικαιρότητας, εξαπολύοντας χωρίς λόγο και αιτία επίθεση εναντίον ενός αθλητικού, ερασιτεχνικού συλλόγου, της Νίκης Δροσιάς. Οι «κατηγορίες» της αφορούσαν τις ετήσιες επιχορηγήσεις που εισέπραττε το εν λόγω σωματείο, οι οποίες ήταν κατά την άποψή της υπέρογκες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του (νομικού προσώπου) Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου Δροσιάς. Κι ακόμη, ότι  έπαιρνε τα χρήματα χωρίς να παρουσιάσει δικαιολογητικά. Όταν δε, ο ΑΣ Δροσιάς απάντησε με επίσημη ανακοίνωση και  τεκμηριωμένα επιχειρήματα («Η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δροσιάς ήταν η κατά νόμο αρμόδια για τον καταρτισμό της ημερήσιας διάταξης. Εκείνη εισήγαγε τα προς έγκριση θέματα και εκείνη λόγω του θεσμικού της ρόλου τα ψήφιζε πρώτη απ’ όλους»), ανέλαβε αυτόκλητα την υπεράσπισή της ένα blog, «η διονυσοσκουφίτσα», σημειώνοντας σε ανάρτηση-σχόλιο (εντάξει, είναι γνωστό τοις πάσι, ότι μόνη της τα γράφει και για να μην εκτεθεί –όταν ειδικά εκτοξεύει λάσπη στον ανεμιστήρα- κολλάει την ετικέτα ανώνυμος) πως «οι πρόεδροι των ΔΣ δεν εισηγούνται τα θέματα, απλά διαβάζουν τον τίτλο τους και δίνουν τον λόγο στους εισηγητές τους, που υποτίθεται έχουν ελέγξει τον φάκελο και βεβαιώνουν ότι όλα έχουν καλώς»). Για να τα λέει αυτά η διάσημη αναλύτρια, κάτι παραπάνω θα ξέρει, προπαντός  κατόπιν συστηματικής και ενδελεχούς έρευνας.

2007

EPSON scanner image

 

Επειδή όμως, άλλο πράγμα οι υποθέσεις, ή οι εικασίες και άλλο η αλήθεια, το «dioynysospost» αποκαλύπτει  με ντοκουμέντα, ότι:

  1. Η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δροσιάς ήταν η εισηγήτρια των τακτικών επιχορηγήσεων όλων των συλλόγων, επομένως και της Νίκης Δροσιάς, την περίοδο 2007-2010.
  2. Ολες οι αποφάσεις ελήφθησαν με συντριπτική πλειοψηφία.
  3. Παραπληροφορεί εσκεμμένα η Λ.Χ. και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις, ισχυριζόμενη ότι το Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο Δροσιάς επιχορηγούνταν με πολύ λιγότερα χρήματα, σε σύγκριση με τη Νίκη Δροσιάς. Οι αποφάσεις που παρατίθενται  αποδεικνύουν ότι το προαναφερόμενο νομικό πρόσωπο έλαβε 80.000 το 2010, 60.000 το 2009, 60.000 το 2008. Δηλαδή διπλάσιο ποσό, σε σύγκριση με τη Νίκη Δροσιάς.
  4. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εκταμιευτεί το ένταλμα της ετήσιας επιχορήγησης, από …εκείνα τα χρόνια, ήταν η έγκριση και υπογραφή του από τον Επίτροπο, δεδομένου πως η Δροσιά ήταν Δήμος, όχι Κοινότητα, όπου τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά. Από τότε υπήρχε στην υπηρεσία του Επιτρόπου του Δήμου Αμαρουσίου τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έλεγχε ένα προς ένα όλα τα δικαιολογητικά.

2008

EPSON scanner image

Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι η Λ.Χ. εισηγούνταν εκείνη σχεδόν το 90% των θεμάτων, που περιλάμβανε η ημερήσια διάταξη. Στις εκλογές του 2006 είχε εκλεγεί ένατη, τελευταία δηλαδή από τους συμβούλους της νικήτριας παράταξης. Ηταν ωστόσο η μόνη, η οποία παρέμεινε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ολόκληρη την τετραετία, αμειβόμενη φυσικά, εν αντιθέσει με άλλους συναδέλφους της οι οποίοι, μολονότι είχαν πάρει διπλάσιους σταυρούς, υπηρέτησαν σε θέση ευθύνης ένα ή το ανώτερο δύο χρόνια.

EPSON scanner imageΟ τρόπος, με τον οποίο ξεκάρφωτα η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δροσιάς βγήκε μπροστά και άρχισε να ξιφουλκεί εναντίον ενός αθλητικού συλλόγου … Ξ’  κατηγορίας,  οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της που έσπευσαν να τη σώσουν, ή, τέλος, το είδος των συλλογισμών, που της υπαγόρευσαν, φανερώνει πως, ενδεχόμενα, κάποιοι την χρησιμοποίησαν για τους δικούς τους ιδιοτελείς πολιτικά σκοπούς. Πως είναι δυνατόν, αλήθεια, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να υιοθετεί αβασάνιστα ισχυρισμούς διακινούμενους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να προηγηθεί  ο απαραίτητος έλεγχος;   Πως αυτός ο πολύπειρος της αυτοδιοίκησης, ενώ ψήφισε τις φετινές επιχορηγήσεις, προφανώς για να κάνει τον καλό στο αθλητικό κίνημα, από την άλλη βάζει στο στόχαστρο ένα σωματείο, με  400 τουλάχιστον αθλητές πίσω του, ενεργούς;

EPSON scanner image

Για να επιστρέψουμε πάντως στα παραμύθια (όπως αποδεικνύεται διά επισήμων εγγράφων)  της θείας Λένας, το εύλογο ερώτημα, που τίθεται είναι ένα: Για ποιο άλλο άραγε σημαντικό θέμα έχει εισηγηθεί η ίδια κατά τη διάρκεια της θητείας της;

2009

EPSON scanner image

 

EPSON scanner image

EPSON scanner image

2010

EPSON scanner image

EPSON scanner image

 

Categories: ΝΕΑ