ΝΕΑ

«ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»: «ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ – ΒΕΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ

Με αναφορές στην ωραία εικόνα που παρουσίασαν οι σχολικές υποδομές του Δήμου Διονύσου την πρώτη ημέρα της νέας περιόδου, αλλά και σοβαρά υπονοούμενα προς την μείζονα αντιπολίτευση για διαφθορά, δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το πρωί  ανακοίνωση των «Ανοικτών Οριζόντων», την παράταξη με την οποία εκλέχτηκε ο νυν Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, εξαπολύονται αιχμές για την φωτιά στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Ανοιξης, όπου στεγάζονταν οι Σχολικές Επιτροπές, με αποτέλεσμα να καούν τα παραστατικά (τιμολόγια, αποδείξεις, βιβλία εσόδων-εξόδων, κλπ.) της χρήσης επί διοίκησης Καλαφατέλη, ο οποίος φωτογραφίζεται και για την υπόθεση των ΝΕΡΩΝ (τα κεφαλαία γράμματα έχουν σημειολογική σημασία)  του Κρυονερίου.

Υπενθυμίζεται πως η πυρπόληση των γραφείων στην Ανοιξη έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ ορκωτοί λογιστές έχουν αναλάβει να εκδώσουν πόρισμα, προσδιορίζοντας το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς από περιπτώσεις κακοδιαχείρισης.

Για το παράνομο αλισβερίσι με το νερό του Κρυονερίου από την άλλη μεριά υπάρχουν προσφυγές προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και την τακτική δικαιοσύνη, οι οποίες αυτή τη στιγμή διερευνώνται.

Τέλος, επαναλαμβάνεται η λέξη νοικοκύρεμα, ενώ επισημαίνεται επιπροσθέτως ότι φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Διονύσου δεν έμεινε ούτε ένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτό συμβαίνει όταν οι σχολικές Επιτροπές λειτουργούν σωστά και νοικοκυρεμένα: Οι σχολικές μονάδες του Δήμου ήταν έτοιμες στην ώρα τους και υποδέχθηκαν τη νέα γενιά.

Όλους τους τελευταίους μήνες προηγήθηκε μία καθημερινή, εργώδης, κοινή προσπάθεια των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικών Δομών,  της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και όλων των Υπηρεσιών του Δήμου μαζί με όλους τους Διευθυντές των σχολείων, για την έγκαιρη καταγραφή και αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.

Αποτέλεσμα: και φέτος, όπως συμβαίνει τα τελευταία 3 χρόνια, τα σχολεία άνοιξαν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με την  πρόνοια για άμεση αποκατάσταση των όποιων θεμάτων παρατηρηθούν τις επόμενες μέρες. Και με το νέο Λύκειο Δροσιάς στο Ζάννειο  Ίδρυμα, μετά από έναν πραγματικό αγώνα δρόμου, έτοιμο σε λίγες μέρες να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις υπάρχουσες σχολικές υποδομές του Δήμου μας.

Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε τι γινόταν πριν στο Δήμο μας σε θέματα Παιδείας. Καμιά φωτιά δεν συγκαλύπτει τη ντροπή. Η δε φωτιά δεν σβήνει ούτε με όλο το ΝΕΡΟ του Δήμου.

Προχωράμε μπροστά, με νοικοκύρεμα, δουλειά και προσφορά στον πολίτη: μετά το επίτευγμα φέτος να είναι η πρώτη χρονιά, που ο Δήμος δεν αφήνει κανένα παιδί εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών, και τα σχολεία του Δήμου μας προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στα παιδιά μας για τη  νέα σχολική χρονιά».

Categories: ΝΕΑ