ΝΕΑ

Η …ΘΕΙΑ ΛΕΝΑ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΔΡΟΣΙΑΣ

Εισηγήτρια στην …περιβόητη  αγορά του οικοπέδου της Δροσιάς  ήταν η κ Λένα Χριστοφίδου (!), πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου την τετραετία 2006-2010, η οποία μπήκε εσχάτως από το …παράθυρο στην πολιτική ατζέντα των ημερών. Αφιερώνοντας χρόνο και χρήμα, είχε προετοιμάσει  και παρουσιάσει μια λεπτομερή αναφορά, παραθέτοντας σειρά επιχειρημάτων, για την χρησιμότητα της επένδυσης από πλευράς Δήμου. Στόχος της αντικειμενικός ήταν να πείσει και τους υπόλοιπους συμβούλους να υπερψηφίσουν την πρότασή της. Οπερ και εγένετο.

Η κ Λένα Χριστοφίδου,  ήθελε τότε να δείξει έργο προς τα έξω, ότι εργάζεται για το κοινό καλό, γι’ αυτό όλα τα έσφαζε και όλα τα μαχαίρωνε. Εφτιαχνε εισηγήσεις επί παντός επιστητού, ακόμη και σε θέματα τα οποία δεν γνώριζε ή δεν  είχε  επαρκείς γνώσεις. Το 90% περίπου των εισηγήσεων εκείνης της «χρυσής» περιόδου των παχιών αγελάδων, τις οποίες έφερνε στο Δημοτικό Συμβούλιο, έφεραν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της.

EPSON scanner image

Εν προκειμένω, η κ Χριστοφίδου, που, είναι φως φανάρι, ότι  ανασύρθηκε από τη ναφθαλίνη για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες της μείζονος αντιπολίτευσης, τα κατάφερε περίφημα τότε. Μπόρεσε και έπεισε το Συμβούλιο για την αναγκαιότητα της δαπάνης, ούτως ώστε η εισήγησή της να περάσει με συντριπτική πλειοψηφία, 9-3. Υπέρ είχαν ψηφίσει μεταξύ άλλων οι Δ.Ζαμάνης, Β.Ρηγοπούλου, Χ.Λαζαρίδης, Γ.Αφάρας, Κ.Καραγιάννης, Αδ.Δημοπούλου, Χρ.Ποτίδης, όχι όμως ο Αβραάμ Πασιπουλαρίδης, γιατί οι Δήμαρχοι, ως γνωστόν,  δεν μετέχουν στην ψηφοφορία (απόσπασμα της πράξης Νο 65, της 13ης συνεδρίασης, της 4/8/2010).

Ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους, που άκουσαν την εμπεριστατωμένη πρόταση της κ Χριστοφίδου και πείστηκαν για το βάσιμο και την ορθότητα της πλούσιας επιχειρηματολογίας της ήταν, όπως αναφέρθηκε ήδη, ο νυν Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης, η πρώην Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Βάνα Ρηγοπούλου, ο γιατρός-καρδιολόγος Γιώργος Αφάρας, ο νυν πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Δροσιάς και πρώην πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού «Ο Θέσπις» επί Δημαρχίας  Καλαφατέλη Χρήστος Ποτίδης, κ.α.

Στην εισήγησή της, στο εδάφιο γ, συγκεκριμένα, η κ Χριστοφίδου υποστηρίζει κατά λέξη: «να προβούμε στην αγορά του εν λόγω ακινήτου, το οποίο πληροί τις πιο πάνω προϋποθέσεις και για τον λόγο ότι προφανής είναι η ωφέλεια του Δήμου από την αγορά του με τον αντικειμενικό προσδιορισμό της αξίας του, ο οποίος ως γνωστόν είναι μικρότερος της αγοραίας και επιπλέον εξασφαλίζεται ένας κοινωφελής χώρος για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, κάτι πολύ σημαντικό, αφού οι υφιστάμενοι παρόμοιοι χαρακτηρισμένοι χώροι είναι ελάχιστοι στο Δήμο».

EPSON scanner image

Αφού λοιπόν αποφασίστηκε η αγορά του επί της οδού Κύπρου 3 οικοπέδου στο οικοδομικό τετράγωνο 103 και ορίστηκε Επιτροπή καθορισμού του τιμήματος του ακινήτου, ακολούθησε άλλο ένα Δημοτικό Συμβούλιο στις 6/10/2010 (συνεδρίαση 18η-απόσπασμα πράξης Νο 78). Σ’ αυτό, «η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενη το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης…» φρόντισε να πετύχει απόφαση με ψήφους 11-2, ώστε «να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος για την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς». Προηγουμένως, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει το πρακτικό της Επιτροπής καθορισμού του τιμήματος, αφού είχε λάβει υπόψη το φύλλο υπολογισμού αντικειμενικής αξίας της ΔΟΥ Κηφισιάς, καταλήγοντας, σημειωτέο, ομόφωνα, ότι η τιμή των 161.573 ευρώ «είναι συμφέρουσα για τον Δήμο».

EPSON scanner image

Στην εισήγηση της κ Χριστοφίδου περιλαμβανόταν η έγκριση του  πρακτικού της Επιτροπής καθορισμού τιμήματος ακινήτου, το οποίο έχει υπογράψει, καθώς επίσης το ίδιο το πρακτικό, όπου διαπιστώνεται ότι η απόφαση, όσον αφορά την τιμή των 161.573  ευρώ, έχει ληφθεί  ομόφωνα. Την έχουν υπογράψει δε όλα τα μέλη της Επιτροπής, δηλαδή, εκτός από το Δ.Ζαμάνη, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κώστας Παλιγγίνης, ο δημοτικός υπάλληλος-πολιτικός μηχανικός Φαράχ Νατζίμπ Γεώργιος, τέλος, ο γραμματέας της Επιτροπής, δημοτικός υπάλληλος, Λευτέρης Ραμπίδης.

EPSON scanner image

-Το εύλογο ερώτημα που ανακύπτει για τον καλοπροαίρετο παρατηρητή είναι ένα και μοναδικό: Παρανόμησε η κ Χριστοφίδου στην υπόθεση του οικοπέδου, όπως ισχυρίζεται και “φωνάζει” εδώ και μήνες η μείζων αντιπολίτευση; Και αν παρανόμησε, τότε από εδώ και πέρα ποια θα είναι η στάση  των όψιμων φίλων και προστατών της; Θα την αποκηρύξουν, αφού πρώτα την χρησιμοποίησαν; Εκτός αν, πάλι, παρανομούσε μόνο επιλεκτικά, εκεί που θέλει ο κ Καλαφατέλης, που πρόσφατα υιοθέτησε αβασάνιστα  τις πομφόλυγές  της, ή  ενδεχομένως σε όσα ζητήματα επιθυμούν και οι συν αυτώ. Τι συμβαίνει τελικά; Ξέχασε η …θεία Λένα τι εισηγήσεις έκανε και τι υπέγραφε;

EPSON scanner image

 

EPSON scanner image

Τώρα πέρασε η ώρα, φεύγουμε κι εμείς παιδιά…

 

Categories: ΝΕΑ