ΝΕΑ

«ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2019 ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ» ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ Ο Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ – ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» Η ΡΥΘΜΙΣΗ

Την κατατεθειμένη εδώ και αρκετό καιρό άποψή  του περί χρονικής μετάθεσης των εκλογών της αυτοδιοίκησης το φθινόπωρο του 2019, αντί για το Μάιο, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, επανέλαβε ο Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξή του στη σημερινή «RealNews». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η σχετική εισήγησή του θα κατατεθεί στο πλαίσιο του νόμου, που είναι υπό επεξεργασία για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη».

Αναφορικά με το πρόβλημα των 70.000 συμβασιούχων κάθε κατηγορίας, εποχικών και μη, του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, ο κ. Σκουρλέτης άφησε ανοικτό παράθυρο για τη δικαίωση ενός μέρους εξ αυτών, όχι όλων.

«Δεν είπαμε ποτέ ότι η πρωτοβουλία που σκεφτόμαστε τους αφορά όλους. Εμείς αναφερόμαστε σε ένα μέρος από αυτούς τους εργαζομένους που συγκεντρώνουν κάποια χαρακτηριστικά. Πέρα από προσωπικές απόψεις, το θέμα μας το βάζει η ίδια η ζωή και πρέπει να το απαντήσουμε»  πρόσθεσε με νόημα.

Για τα εντάλματα μισθοδοσίας συμβασιούχων εργατών καθαριότητας σε ορισμένους Δήμους, τέλος, τα οποία δεν πληρώνονται, ο Πάνος  Σκουρλέτης  ανέφερε «πως -πέραν ολίγων εξαιρέσεων- τα πράγματα κινούνται όπως τα είχαμε σχεδιάσει, είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που υπάρχει ακόμη πρόβλημα πληρωμής μετά την έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου από το ΥΠΕΣ, αλλά και σε αυτές τα όποια προβλήματα θα ξεπεραστούν». Και κατέληξε:

«Η ρύθμιση που κάναμε στα τέλη του προηγούμενου Ιουλίου ήρθε να λύσει τον γόρδιο δεσμό των συμβασιούχων της καθαριότητας, προωθώντας νέες μόνιμες θέσεις εργασίας, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ».

Categories: ΝΕΑ