ΝΕΑ

“ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ”: “ΕΡΓΟ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ” 

Στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου είναι αφιερωμένο το δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε το απόγευμα από τους Ανοικτούς Ορίζοντες, την παράταξη του Δημάρχου Διονύσου και αναφέρεται σε σειρά παρεμβάσεων και έργων τα οποία συντελέστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών. Αφορμή το νέο ΚΕΠ, που θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες, προκειμένου να εξυπηρετεί τους δημότες της περιοχής.

«Με δύο λόγια», όπως είναι το σλόγκαν, από την ώρα που δραστηριοποιήθηκαν οι «Ανοικτοί Ορίζοντες», καταγράφεται τι έχει γίνει αναλυτικά, χωρίς αιχμές,  χωρίς μιζέρια, ενώ στον τίτλο το «έργο» χαρακτηρίζεται από το συντάκτη του κειμένου «πρωτόγνωρο».    Ιδού:

 «ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ Δ.Ε. ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΙ Κ.Ε.Π. ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ!»

Προφανώς και υπάρχουν προβλήματα. Περιθώρια βελτίωσης, πολλά. Αλλά το έργο που έχει γίνει στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου σε μόλις 3 χρόνια, είναι πραγματικό και συγκεκριμένο. Ειδικά δε αν γίνουν συγκρίσεις με το πρόσφατο παρελθόν.

Δεν μιλάμε για τις παρεμβάσεις που αφορούν σε όλο το Δήμο Διονύσου και είναι πολλές. Δεν μιλάμε καν για τα έργα που προγραμματίζονται μέχρι το 2019. Μιλάμε για δομές και πράγματα που έχουν ήδη γίνει ή γίνονται.

Μέσα σε μία τριετία λοιπόν …:

1.Η Δ.Ε. Διονύσου απέκτησε σε χρόνο ρεκόρ Κ.Α.Π.Η. με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων, που έχει κατορθώσει να γίνει ένα σημείο ψυχαγωγίας που τόσο πολύ οι Διονυσιώτες της τρίτης ηλικίας είχαν ανάγκη.

2.Απομακρύνθηκε το σημείο αποκομιδής κηπαίων απορριμμάτων από τη Δημοτική Ενότητα και μεταφέρθηκε σε κατάλληλο χώρο του Δήμου μας, απαντώντας σε πάγιο αίτημα ετών.

3.Έγιναν σοβαρές εργασίες βελτίωσης των σχολικών κτιρίων, επιστρώσεις προαυλίων, αντικαταστάσεις φωτιστικών σωμάτων και πολλά άλλα.

4.Μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη περίπου 30%, εξομοιούμενα με τα δημοτικά τέλη όλων των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων.

5.Έγιναν εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης στο ανοιχτό γήπεδο του Διονύσου, οι οποίες και θα συνεχιστούν.

6.Μέχρι δε το τέλος του χρόνου το κλειστό γήπεδο του Διονύσου θα αποκτήσει σύγχρονο ξύλινο παρκέ ενώ και στο κοιμητήριο της Δ.Ε. Διονύσου θα γίνουν εργασίες καλλωπισμού προϋπολογισμού 65.000 ευρώ περίπου.

7.Οι δημότες της Δ.Ε. Διονύσου είδαν επιτέλους να γίνεται πραγματικότητα η λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου παιδικού δημοτικού σταθμού Κουκουτσέα.

8.Τώρα η Δημοτική Ενότητα Διονύσου αποκτά τις επόμενες μέρες και το δικό της Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)! Ώστε όχι μόνο να μην αισθάνονται οι Διονυσιώτες αποκλεισμένοι και στην άκρη του χάρτη, αλλά να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον τόπο τους.

Οι πρόσφατες τέλος πολιτιστικές εκδηλώσεις, το άνοιγμα ξανά του αρχαιολογικού χώρου του Βωμού και η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτές, σηματοδοτούν το γεγονός ότι η Δ.Ε. Διονύσου δεν χάρισε μόνο το όνομά της στον Δήμο μας, αλλά με σκληρή δουλειά και επίμονες προσπάθειες γίνεται σημείο πολιτιστικής αναφοράς για όλο τον Δήμο.

Και μόλις περάσαμε το μέσο της θητείας της δημοτικής αρχής.

Γιατί αυτή η δημοτική αρχή δεν θυμήθηκε το καθήκον της απέναντι στο δημότη λίγες μέρες πριν τις επόμενες εκλογές. Σήκωσε τα μανίκια από την πρώτη στιγμή.

Και όλο το 2018 θα κορυφωθεί η δουλειά που γίνεται όλον αυτόν τον καιρό.

Σε κάθε τομέα. Σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

Προχωράμε μπροστά, με νοικοκύρεμα, δουλειά και προσφορά στον πολίτη.

 

Categories: ΝΕΑ