ΝΕΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΟΥΔΕΝ «Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ»

Τελικά, τι τρέχει με τα ΝΕΡΑ (όπως τα γράφει με κεφαλαία γράμματα ο Ζαμάνης) του Κρυονερίου; Υπήρξε πράγματι παράνομη εμπορία νερού; Υπήρξαν εντάλματα, στα οποία εκδότρια ήταν η Κοινότητα Κρυονερίου, η οποία αποφάσιζε δια του προέδρου της να πληρωθεί η Κοινότητα Κρυονερίου; Και τα λεφτά ποιος τα εισέπραττε και ποιος τα τσέπωνε, είναι το εύλογο ερώτημα κρίσεως, το οποίο ανακύπτει. Μπορεί να έχουν συμβεί όλα αυτά, ή βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας κάποιων που επιβουλεύονται τον πεφωτισμένο ηγέτη Ιωάννη Καλαφατέλη; Είναι δυνατόν; Ο υπέρμαχος της διαφάνειας, ο τοποτηρητής της νομιμότητας, ο υπερασπιστής των ταπεινών και των φτωχών δημοτών, αυτός που δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε γνωρίζει βεβαίως αν οι …κουμπάροι χρειάζονται μεγάλες ποσότητες φθηνού νερού για να μειώσουν το κόστος παραγωγής;

Δυστυχώς, κανείς δεν μας διαφώτισε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, με αποτέλεσμα να μείνουμε με πολλές απορίες. Στην αρχή ήταν να μην μπει στην αίθουσα, για να αισθανθεί την πίεση της αντιπολίτευσης ο νεαρός Ζαμάνης, αλλά κατόπιν ώριμης σκέψης και για να μην χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, τουλάχιστον όσον αφορά τους κοντινούς του, που τον ρωτούσαν επίμονα αν όλα αυτά είναι αλήθεια, αναθεώρησε, έκανε την καρδιά του  πέτρα και εισήλθε.

Κι εκεί, που σκεφθήκαμε, τώρα αρχίζει η παράσταση και το πράγμα θα έχει ενδιαφέρον, επικράτησε ηρεμία και πολιτικός πολιτισμός. Σεβασμός πάνω απ’ όλα στους θεσμούς: στο ύψιστο όργανο της αυτοδιοίκησης, το Δημοτικό Συμβούλιο, σεβασμός και στο θεσμό του εκλεγμένου με 52% Δημάρχου, του ψηφισμένου και από την τρίτη και τέταρτη κατά σειρά προτίμησης δημοτικές παρατάξεις, για να μην ξεχνιόμαστε, την δεύτερη Κυριακή, όπου συντελέστηκε μια από τις μεγαλύτερες, μετρημένες στα δάκτυλα των δύο χεριών, εκπλήξεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΗΚΕ ΣΕ ΝΕΡΟΥΛΑ

Ο πρώην Κοινοτάρχης και πρώην Δήμαρχος, που έχει καταγγελθεί  ότι μεταμφιέστηκε σε νερουλά με λεία μισό εκατομμύριο ευρώ, περί άλλων ετύρβαζε. Κι ενώ στους δικούς του υποσχόταν, «θα απαντήσω, μην ανησυχείτε, είναι όλα ψέματα», συνέχισε και την επομένη να σφυρίζει αδιάφορα. Αρες μάρες κουκουνάρες δηλαδή και η μπάλα στην εξέδρα.

Κάπου ωστόσο τελειώνει η πλάκα, ειδικά όταν με το σκάνδαλο αυτό, που είναι, βάσει στοιχείων με ονόματα και διευθύνσεις, τεραστίων διαστάσεων, ασχολείται εδώ και μήνες η δικαιοσύνη: Το Ελεγκτικό Συνέδριο, που ασχολείται με οικονομικά εγκλήματα και η εισαγγελία, αναφορικά με το ποινικό μέρος. Από τη στιγμή, που το Ελεγκτικό συνέδριο κάνει καταλογισμό, κλάψτα  …Χαράλαμπε, δεν γλιτώνεις ούτε το Θεό μπάρμπα να έχεις. Θα πληρώνεις μέχρι τα βαθιά σου γεράματα, έως ότου ξοφλήσεις.

Μα, καλά. Για την ταμπακιέρα ουδέν; Κι αν αρχίσουν και βγαίνουν ένα-ένα τα έγγραφα; Τα εντάλματα; Ο Γιάννης, που κέρναγε κι έπινε, τι θα λέει; Θα εξακολουθήσει να παριστάνει τον …Γερμανό;

 

Categories: ΝΕΑ