ΝΕΑ

ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΚΡΗ-ΜΕΖΕ

Η δημιουργία δύο νέων σχολείων σε Κρυονέρι (Δημοτικό), Διόνυσο (Λύκειο),  που ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης, ενόχλησε πάρα πολύ, φαίνεται, κάποιους. Γενικώς, ενοχλούν οι ευχάριστες ειδήσεις και κυρίως τα έργα υποδομής, που αποβαίνουν υπέρ των δημοτών, των οικογενειών τους και του συμφέροντος της τοπικής κοινωνίας. Ετσι, ο …παντογνώστης δάσκαλος, που διεκδικεί για τον εαυτό του τον τίτλο της αυθεντίας σε οτιδήποτε  έχει να κάνει με σχολεία και σχολικές επιτροπές (είναι κι αυτό μια …υποειδικότητα, της ειδικότητας), έσπευσε να σχολιάσει ότι γι’ αυτά τα έργα υπάρχουν μελέτες ετών, ειδικά δε για το Λύκειο Διονύσου από την εποχή της θητείας Σωτηρίου. Συμπεραίνει επομένως ότι ο νυν Δήμαρχος τα βρήκε όλα έτοιμα, δεν έκανε απολύτως τίποτα και απλώς καρπώνεται την προεργασία και το μόχθο προηγούμενων δημοτικών αρχόντων. Όλα αυτά στο facebook, το οποίο  έχει μετατρέψει σε …σφεντόνα, την ώρα που όλος ο κόσμος σπάει πλάκα με τα νούμερα, που παρελαύνουν καθημερινά με κινηματογραφική ταχύτητα μέσα απ’ αυτό. Στο βήμα των ανύπαρκτων και ασήμαντων, οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα σταγόνες δημοσιότητας και λύσεις  στα υπαρξιακά τους προβλήματα, ο διαβασμένος, υποτίθεται, υποψήφιος σωτήρας της επόμενης ημέρας, αρθρώνει πολιτικό λόγο. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του…

Επί της ουσίας τώρα, πράγματι, έχουν προηγηθεί μελέτες για τα δύο υπό κατασκευή σχολικά συγκροτήματα, που πρόκειται να δημοπρατηθούν στις αρχές του 2018. Το μείζον ζήτημα όμως εν προκειμένω είναι ποιος εξασφαλίζει τα χρήματα, με τι τρόπο και ποιος υλοποιεί το έργο. Τα σχέδια επί χάρτου δεν θέλουν ιδιαίτερο κόπο, ούτε κοστίζουν. Γι’ αυτό και μαζεύονται, σχηματίζοντας στιβάδες ολόκληρες, στα γραφεία της εκάστοτε εξουσίας. Σημασία έχει πάντα ποιος θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες και να έχει αποτέλεσμα. Ο νυν Δήμαρχος έκλεισε ραντεβού με το διευθύνοντα σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ (πρώην ΟΣΚ)  και του εκμαίευσε αυτό που ήθελε. Πριν λίγο καιρό, με επιμονή και συνεχείς προσπάθειες κατόρθωσε να δώσει ζωή σ’ ένα παγωμένο κτήριο και να το λειτουργήσει  – ο λόγος για τον παιδικό σταθμό Κουκουτσέα-  εκεί που απέτυχαν όλοι οι προηγούμενοι. Η υπόθεση του Ζαννείου επίσης, κάθε άλλο παρά απλή ήταν. Ακόμη και πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξής του  δήλωναν ευθαρσώς την απαισιοδοξία τους: «Που πας; Θα φας τα μούτρα σου». Κι όμως, με τους κατάλληλους χειρισμούς το εγχείρημα είχε ευτυχή κατάληξη και σε λίγες ημέρες θα εγκαινιαστεί το νέο Λύκειο Δροσιάς.

Η παρέμβαση-τομή βέβαια του πολύξερου σχολιαστή του facebook έχει αφενός την πλάκα της, αφετέρου φανερώνει ανάγλυφα πόσο σοβαρά ασκείται η πολιτική  από ορισμένους στην περιοχή μας. Και πόσοι άλλοι πραγματικά σοβαροί άνθρωποι, δημοκρατικοί, με ιστορία, επιτυχίες και αποδεδειγμένο έργο, παίρνουν στα σοβαρά (αν είναι δυνατόν) κάτι τέτοιους γραφικούς τύπους. Πολλές, πάρα πολλές,  οι περιπτώσεις, όπου ο ντενεκές δεν έχει πάτο. Κατόπιν όλων αυτών, δεν απομένει άλλο τι, παρά να αναμένουμε εναγωνίως, όταν ο …μπεκρή μεζές- μνηστήρας του τοπικού Υπουργείου Παιδείας έρθει στα δημοτικά πράγματα, να γεμίσει τον τόπο με σχολεία, πανεπιστήμια, ΙΕΚ, νηπιαγωγεία και άλλα ευαγή ιδρύματα.

Categories: ΝΕΑ