ΝΕΑ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ (ΤΩΝ …ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ)

Ολόκληρη συζήτηση έχει ξεκινήσει τελευταία για τις άδειες των δημοτικών συμβούλων. Τι ισχύει, θέλησε να πληροφορηθεί έγκυρα στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πνοή» Παναγιώτης Μπιτάκος:  “Βάσει ποιου άρθρου και με ποια διαδικασία χαρακτηρίζετε δικαιολογημένη την απουσία κάποιου συναδέλφου; Και γιατί δεν σας αρκεί η σχετική ενημέρωση προς τη Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου;” Ρώτησε την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βάνα Ζώτου.

Ποιο γεγονός όμως προκάλεσε την συγκεκριμένη παρέμβαση του κ Μπιτάκου; Τι είχε προηγηθεί; Το θέμα όντως έχει ουρά.

Στην πρώτη της νέας περιόδου συνεδρίαση στις αρχές Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολήθηκε επί μακρόν και προ ημερήσιας διάταξης με τη δικαιολόγηση των απουσιών. Το έναυσμα έδωσε αίτημα της δημοτικής συμβούλου της «Νέας Πνοής» Κατερίνας Αυγέρη-Βουκλάρη, η οποία ζήτησε να δικαιολογηθεί η απουσία της, επειδή είχε ανειλημμένη οικογενειακή υποχρέωση (κάπου έπρεπε να πάει το παιδί της) και δεν μπορούσε να παραστεί. Ένα καθαρά τυπικό ζήτημα και πάνω απ’ όλα ανθρώπινο μετεξελίχτηκε ξαφνικά σε μείζον, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει αντιπαράθεση, η οποία πλάτειασε και ξεπέρασε την μία ώρα. Πρωταγωνιστές σ’ αυτή την θεατρική παράσταση οι ίδιοι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι αφού έλυσαν όλα τα σπουδαία και σοβαρά του Δήμου, τώρα θέλουν να βάλουν τάξη και απουσιολόγιο, αναλαμβάνοντας ρόλο επόπτη. Όταν τα επιχειρήματα λείπουν, ή απλώς ο πολιτικός λόγος είναι κενός…

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΟΙΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΩΚΟΥ

Πριν δύο μήνες (συνεδρίαση της 31ης Ιουλίου) είχε τεθεί παρόμοιο αίτημα που αφορούσε την  εκλεγμένη εκπρόσωπο της δημοτικής παράταξης, «Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου»,  Ζωής Σώκου, η οποία ζήτησε να της δοθεί άδεια, καθώς είναι γνωστό πως αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό σοβαρό πρόβλημα υγείας. Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι η μοναδική εκλεγμένη εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Δήμο Διονύσου, έχει υποστεί βαρύ εγκεφαλικό, το οποίο της έχει δημιουργήσει κινητικά, εκτός όλων των άλλων, προβλήματα, γι’ αυτό και αδυνατεί να παρίσταται στα δημοτικά συμβούλια. Σε συζητήσεις   μάλιστα με πολίτες και δημοτικούς συμβούλους, που ενδιαφέρθηκαν ανθρώπινα να πληροφορηθούν την κατάσταση της υγείας της, έχει τονίσει ξεκάθαρα ότι σε εύλογο χρόνο θα τοποθετηθεί δημοσίως για το τι προτίθεται να πράξει. Περιμένει απλώς να διαπιστώσει, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των θεραπόντων ιατρών της και υπό την καθοδήγησή τους, μέχρι ποιου βαθμού φθάνουν οι δυνάμεις της και κυρίως οι ψυχικές αντοχές της. Κυρίως, αν θα υπάρξει βελτίωση, ή όχι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει αν θα εγκρίνει την άδεια που ζήτησε, όπως έχει δικαίωμα από τον κανονισμό των Δημοτικών Συμβουλίων, η Ζωή Σώκου, ένα κατ’ εξοχήν ζήτημα τυπικό, που έχει να κάνει κυρίως με τη νομιμότητα των απουσιών της.

Σ’ αυτό λοιπόν το πάνω απ’ όλα ανθρώπινο θέμα, βρέθηκε σύμβουλος, που είπε «ΟΧΙ»: Η  …αξιότιμη, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Βάνα Ρηγοπούλου. Είναι από τις στιγμές πράγματι, που η …επιστήμη κι η κοινή λογική σηκώνει ψηλά τα χέρια. Είκοσι-τέσσερα «ΝΑΙ» μέτρησε το προεδρείο – όλοι, όσοι ήταν στη  αίθουσα-  πλην της …Λακεδαιμόνιας, η οποία προσπάθησε μάλιστα  να δικαιολογήσει την αρνητική ψήφο της. Τι ψέλλισε;  Ασυναρτησίες, τι άλλο…

Ποια μπορεί άραγε να είναι τα κίνητρα μιας τέτοιας τοποθέτησης; Πολιτικά μήπως, επειδή διαφωνεί ή και απεχθάνεται τον κομμουνισμό; Αν όχι, τότε τι; Δεν έχει αντιληφθεί πόσο τρωτό είναι το ανθρώπινο σώμα και ότι ο καθένας ανά πάσα στιγμή μπορεί να αρρωστήσει; Εκτός αν θεωρεί πως η ίδια είναι άτρωτη και αθάνατη.

Categories: ΝΕΑ