ΝΕΑ

Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ: «5.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΑΜΕΣΑ»

Τις  αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται  να προκηρυχθεί  ο διαγωνισμός  για 5.000 προσλήψεις στην καθαριότητα των Δήμων μέσω ΑΣΕΠ, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης , μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ (εκπομπή «δέκα στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»).

«Λίαν συντόμως πρόκειται να δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας.  Μένει ο έλεγχος των αιτημάτων των 325 Δήμων της χώρας. Περίπου θα κυμαίνονται σε 5.000 και  θα αντικαταστήσουν τους συμβασιούχους σε μεγάλο βαθμό».

Όσον αφορά τους απλήρωτους εργαζομένους ορισμένου χρόνου, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις, που υπάρχουν προβλήματα με τους Επιτρόπους, δεν υπάρχει καμία νόμιμη δικαιολογία, ώστε να μένουν απλήρωτοι οι άνθρωποι και όπου υπάρχουν τέτοια ζητήματα, θα διευθετηθούν».

Απλή αναλογική σε εθνικές και δημοτικές εκλογές

Ο κύβος, σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, έχει ριφθεί. Η επιβεβαίωση ήρθε για μια ακόμη φορά, όταν  ο κ. Σκουρλέτης αναρωτήθηκε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ:  «Θα έχουμε απλή αναλογική στις εθνικές και δεν θα έχουμε στις δημοτικές;».

Η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, που θα περιλαμβάνει τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης, θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή έως το τέλος της χρονιάς  αν προλάβουμε, αλλιώς στις αρχές της επόμενης».

Ο υπουργός Εσωτερικών, τέλος, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ασχοληθεί προς το παρόν με  το χωροταξικό ζήτημα, «όχι γιατί δεν χρειάζεται, αλλά επειδή δεν υπάρχουν οικονομικές προϋποθέσεις και η δυνατότητα στελέχωσης των περισσότερων Δήμων, λόγω της δυσμενούς  οικονομικής πραγματικότητας».

 

Categories: ΝΕΑ