ΝΕΑ

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ Η «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»

Μείζον θέμα της πολιτικής ατζέντας θεωρεί η  «Ενωτική Πρωτοβουλία» το περίπτερο του Διονύσου. Και επιτίθεται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στη διοικούσα παράταξη, αλλά για το σκάνδαλο των νερών του Κρυονερίου δεν λέει πάλι κουβέντα, παρά μόνον προειδοποιεί και …απειλεί αυτούς  που αναπαράγουν «με επιπολαιότητα» τα συκοφαντικά δελτία Τύπου των «Ανοικτών Οριζόντων».

Κατ’ αρχήν, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, που έχουν βγει στην επιφάνεια, ο πολύς κόσμος έχει αντιληφθεί ότι η Κοινότητα Κρυονερίου εμπορευόταν πόσιμο νερό, πράγμα το οποίο απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς.  Ο νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός στο συγκεκριμένο θέμα, χαρακτηρίζοντας  το νερό δημόσιο αγαθό, που ανήκει στο κράτος. Η εμπορία του δε, με οποιαδήποτε τρικ, απαγορεύεται δια ροπάλου.

Ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης μέχρι στιγμής σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με  πολιτικούς παράγοντες αντίπαλων παρατάξεων έχει κοινοποιήσει στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και τα οποία, όπως διατρανώνει, προτίθεται να δημοσιοποιήσει το αμέσως προσεχές διάστημα.

Αντί  λοιπόν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να ασχολείται με τα περίπτερα, καλό θα ήταν, προκειμένου να σβήσει τη φωτιά εν τη γενέσει της,  να απαντήσει επί της συγκεκριμένης καυτής …πατάτας αντί να σφυρίζει αδιάφορα.

Στο σημερινό δελτίο Τύπου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» γίνεται λόγος για ασυδοσία και κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος γενικώς και αορίστως, την ώρα που ο αντίπαλος έχει αρχίσει και βγάζει χαρτιά. Και μάλιστα, σημειώνει επίμονα ότι «έπεται συνέχεια».

Πως εξηγείται στην κατάσταση πληρωμής της Κοινότητας Κρυονερίου του 2007 να έχουν καταβληθεί 40.000 ευρώ (ως προμήθεια από ιδιωτική γεώτρηση)  σε δικαιούχο-φάντασμα; Ποιος εισέπραξε τα χρήματα αυτά;  Θα μας απαντήσει κάποιος;

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ»

«Δώσαμε περίοδο χάριτος στο Δ. Ζαμάνη όταν εξελέγη δήμαρχος και στηρίξαμε κάθε λογική και συνετή πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Περάσαν, όμως, πάνω από δύο χρόνια και ο Διόνυσος, ο τόπος μας, πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ασκούμε, λοιπόν, κριτική. Πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Πάντα με τεκμήρια και στοιχεία. Προσπαθώντας να σταματήσουμε τον κατήφορο. Να σταματήσουμε την ασυδοσία και την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος. Να εμποδίσουμε τους αδιάφορους και ανίκανους να κάνουν άλλο κακό στον τόπο. Η ενεργοποίηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας με μελετημένες παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο και με ενημερωτικά δελτία τύπου στοχεύει να «συνεφέρει» τη δημοτική αρχή που έχει από καιρό παρεκτραπεί.

Στο πλαίσιο αυτό καταγγείλαμε την παράνομη λειτουργία του δημοτικού περιπτέρου στο Διόνυσο. Το συγκεκριμένο περίπτερο, που εκμεταλλεύεται στενός συγγενής του αντιδημάρχου κ. Δαρδαμάνη, έχει πολλαπλάσια από την προβλεπόμενη ωφέλιμη επιφάνεια και ρευματοδοτείται από το διπλανό Σχολείο. Και ήρθε ο κ. Ζαμάνης στην Οικονομική Επιτροπή να υπερασπιστεί την παρανομία και να δηλώσει με θράσος “Το γνωρίζω και ισχύει, αλλά ήδη η Τεχνική Υπηρεσία έχει αναλάβει να διευθετήσει το πρόβλημα χορηγώντας χωριστό ρολόι στο περίπτερο”.

Είχε, βέβαια, πλειοδότη στην υπεράσπιση της παρανομίας τον γνωστό, πλέον, κ. Θ. Στάικο και πρόθυμους υποστηρικτές τον κ. Τσούκα και την κ. Ντούντα, που, ως συνήθως, δεν είδαν τίποτα, δεν άκουσαν τίποτα, δεν ξέρουν τίποτα αλλά στηρίζουν. Αυτή η δραστηριότητα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας έχει εκνευρίσει τη δημοτική αρχή που, ελλείψει ουσιαστικών έργων και λογικών επιχειρημάτων, έχει επιδοθεί σε άθλια λασπολογία και κατασυκοφάντηση του επικεφαλής μας Γιάννη Καλαφατέλη. Η αθλιότητά τους δεν έχει όριο. Κάνουν λόγο για τα «νερά του Κρυονερίου» για «βλάβη 500.000 ευρώ» με ελεεινή επιχειρηματολογία και επίκληση ανύπαρκτων στοιχείων, με απόκρυψη της αλήθειας και κατασκευασμένα σενάρια, στα οποία είναι ειδικός ο μέντορας του κ. Ζαμάνη και, τελευταίως, και ο ίδιος.

Αν νομίζουν ότι θα μας πτοήσει η θλιβερή τακτική που έχουν επιλέξει, μέσα στον πανικό και την κατρακύλα, κάνουν μέγα λάθος. Ο καταιγισμός των καταγγελιών θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Τίποτε δεν θα μείνει κρυφό.

Και ας προσέχουν όσοι με επιπολαιότητα αναπαράγουν τα συκοφαντικά σενάρια της γνωστής ομάδας διότι θα κληθούν από τη δικαιοσύνη, μαζί με τους άλλους, να αποδείξουν με ποια στοιχεία προσβάλλουν και διασύρουν και με ποιους υπολογισμούς μιλούν για βλάβη μισού εκατομμυρίου ευρώ. Βάλτε ένα φρένο στην αθλιότητα. Όσο είναι καιρός. Εσείς που παρανομείτε με αδήλωτη εργασία μέσα στο δημαρχείο, που μοιράζετε ασύστολα δημοτικό χρήμα με αναθέσεις, που καλύπτετε τις παρανομίες των δικών σας και κυνηγάτε όποιον τολμήσει να εναντιωθεί και να ασκήσει κριτική.

Εμείς ξέρουμε. Όλοι, πλέον, ξέρουν».

 

Categories: ΝΕΑ