ΝΕΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Χρήματα από παράνομες παρακρατήσεις που έχουν γίνει εις βάρος τους αναμένεται να πάρουν πίσω περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, σύμφωνα με δηλώσεις της Γενικής Γραμματέως  Κοινωνικής Ασφάλισης Στέλλας Βρακά στην εφημερίδα «Δημοκρατία».

Με τη σύνταξη του Ιανουαρίου, που θα πληρωθεί μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα ξεκινήσει η επιστροφή των χρημάτων, με το κράτος να παραδέχεται το λάθος του στον υπολογισμό των συντάξεων και έτσι η κλοπή στην τσέπη των συνταξιούχων θα διορθωθεί.

Οι επιστροφές κυμαίνονται από  1.000 ως και 3.000 ευρώ, ανάλογα με την μηνιαία σύνταξη του καθενός και θα γίνουν αυτομάτως μέσω του συστήματος, με βάση το ποσό που παρανόμως παρακρατήθηκε για  εισφορές υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

“Δεν χρειάζεται καμία νομική ή διοικητική ενέργεια για την επιστροφή των αναδρομικών από τον κλάδο υγείας, ούτε καν αίτηση” είπε χαρακτηριστικά η κ. Βρακά. «Βέβαια πρόκειται για δικά τους χρήματα, τα οποία θα έπρεπε να έχουν λάβει εδώ και χρόνια. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο το νέο είναι καλό και πλέον γίνεται γνωστό ότι η επιστροφή των ποσών θα ξεκινήσει με την σύνταξη του Ιανουαρίου».

Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει είναι εάν η επιστροφή θα γίνει εφάπαξ ή σε δόσεις και σε πόσο χρονικό διάστημα. Συνολικά θα επιστραφούν 300.000.000 ευρώ.

 

Categories: ΝΕΑ