ΝΕΑ

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Τη Δευτέρα-30 Οκτωβρίου ξεκινά η ανάρτηση της δεύτερης ομάδας δασικών χαρτών, οι οποίοι καλύπτουν 22 περιοχές (17% της χώρας). Γενικά, η όλη διαδικασία αναρτήσεων δασικών χαρτών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους. Η διορία για την κατάθεση ενστάσεων όσον αφορά τη διόρθωση λαθών, ή τον χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως δασικής, είναι δεκαπέντε ημέρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ανάρτηση θα ξεκινήσει από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, εκτός από το Δήμο Έδεσσας, που μετείχε στην προηγούμενη ανάρτηση, καθώς και από τη μισή Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου.

Οι υπόλοιπες περιοχές που θα ακολουθήσουν βρίσκονται στις εξής περιφέρειες:

  • Ανατολικής Αττικής, εκτός των προ-καποδιστριακών Δήμων Δροσιάς, Μαραθώνα, Πεντέλης, Νέας Πεντέλης, Κηφισιάς, Φυλής, Βαρνάβα, Γραμματικού και Καπανδριτίου, στις οποίες έχει ήδη γίνει ανάρτηση.
  • Δυτικής Αττικής, εκτός από τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ασπρόπυργου, Ιλίου, Καματερού, Μάνδρας, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.
  • Αιγαίου, που καλύπτει τη Λέσβο (οικισμοί Αγίας Μαρίνας, Αλυφαντών, Λουτρών, Μόριας και Παναγιούδας) και τη Χίο (οικισμοί Ανεμώνα, Θυμιανών, Ιωνίας, Καμπόχωρων, Μαστιχοχωρίων και την πόλη της Χίου).
  • Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, που αφορά την Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας, τον Φιλώτα και τα Βαλτόνερα Φλώρινας.
  • Θεσσαλίας, που καλύπτει το σύνολο των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων.
  • Κρήτης, που περιλαμβάνει μόνον τους οικισμούς Κουνουπιδιανών, Μουρνιών, Νέας Κυδωνίας, Νεροκούρου, Περιβολίων Κυδωνίας, Σούδας, Χανίων και Γαύδου.
  • Μακεδονίας-Θράκης που αφορά το σύνολο των νομών Ημαθίας και Σερρών, το Πολύκαστρο και Πολύδασος Κιλκίς, τους οικισμούς ΄Αβατου, Εράσμιου, Εύλαλου και Μάγγανων Ξάνθης.
  • Δυτικής Ελλάδας, που καλύπτει τους οικισμούς Αργασίου, Βασιλικών, Καλαμακίου και Παντοκράτορος Ζακύνθου.

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάθεση Μελετών Κατάρτισης Δασικών Χαρτών στο υπόλοιπο 46% της χώρας, με στόχο την εφαρμογή του προγραμματισμού για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου για τη χώρα μας.

 

 

Categories: ΝΕΑ