ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο ΜΕΤΡ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Γ.ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ανώτατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος του τμήματος επικοινωνίας, πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος. Ο Γιώργος Πετρουλάκης ξεκίνησε ως υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών, αποβλέποντας σε καριέρα διπλωμάτη, αλλά τον κέρδισε η  πολιτική. Εδώ και μερικούς μήνες κατέχει το πόστο του γενικού γραμματέα του Δήμου Διονύσου και η παρουσία του έχει επιδράσει θετικά, κατά γενική ομολογία, τόσο στο παραγόμενο έργο, όσο και στον τομέα επικοινωνίας, όπου θεωρείται μετρ. Ο κόσμος έχει αρχίσει να διαβάζει δελτία Τύπου, ενημερώσεις, αναρτήσεις στο Facebook, παρεμβάσεις σχετικά με την εν γένει δραστηριότητα, κάτι το οποίο μέχρι τώρα εξέλιπε. Κάτι …κινείται πλέον κατά γενική ομολογία και έχει καταστεί σαφές πως το έλλειμμα στην επικοινωνία της διοίκησης Ζαμάνη, πρόβλημα διαπιστωμένο από την αρχή της θητείας του την 1η Σεπτεμβρίου 2014, έχει λυθεί μια και δια παντός.

Το φάσμα των αρμοδιοτήτων, που έχει εκχωρήσει στο Γιώργο Πετρουλάκη με απόφασή του (στις 12 Ιουλίου αναρτήθηκε στη Διαύγεια) ο Δήμαρχος είναι ευρύ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εποπτεία και συντονισμό των υπηρεσιακών μονάδων, τη συνεργασία µε τους Αντιδηµάρχους για την υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων, τη  µελέτη και εισήγηση µέτρων για τη βελτίωση και προαγωγή των λειτουργιών του ∆ήµου, την εφαρµογή των αποφάσεων του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, της Οικονοµικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το επιχειρησιακό σχέδιο των ετησίων προγραμμάτων δράσης.

Η παρουσία του καθημερινά στο Δημαρχείο έχει ευεργετική επίδραση και στη συνεργασία με τους εργαζομένους του Δήμου, στην καθημερινή τριβή με τους πολίτες, αλλά και στο τμήμα πληροφορικής.

Σταχυολογώντας ορισμένα στοιχεία, που προέκυψαν κατόπιν  έρευνας, σκιαγραφείται  η προσωπικότητα του Γιώργου Πετρουλάκη, που προσδίδει πόντους στο Δήμο Διονύσου με την ενεργό συμμετοχή του στα δημοτικά πράγματα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Το βιογραφικό, το οποίο διανεμήθηκε στον Τύπο, όταν διορίστηκε γενικός γραμματέας Επικοινωνίας στην κυβέρνηση Γιώργου  Παπανδρέου, αναφέρει τα εξής:

Γιώργος Πετρουλάκης

Είναι πολιτικός επιστήμονας – διεθνολόγος. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974.

Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών. Ως υπάλληλος (μέσω ΑΣΕΠ) του Υπουργείου Εξωτερικών από το 2003, συμμετείχε σε ομάδες εργασίας για το Κυπριακό και την επεξεργασία του Ευρωπαϊκού Συντάγματος. Μέλος του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, με αρμοδιότητα την παραγωγή περιεχομένου και κειμένων για τις καμπάνιες του Κινήματος και την ενημέρωση των στελεχών του. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μολονότι έχει περάσει καιρός από την ενασχόλησή του με την κεντρική πολιτική σκηνή οι παρεμβάσεις του έχουν πάντα ενδιαφέρον και αυτός είναι ο λόγος που αναδεικνύονται από τον Τύπο. Στις 2 Μαρτίου 2017 16:17, μια ανάρτησή του στο facebook, έγινε αιτία να γίνει ντόρος, ύστερα από θέμα του thecaller.gr, το οποίο έγραψε:

«Ο άλλοτε συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και πρώην γενικός γραμματέας Επικοινωνίας, Γιώργος Πετρουλάκης «θυμήθηκε» σε μια ανάρτησή του στα social media τα «πράσινα παπαγαλάκια» της ΝΔ προ των Ευρωεκλογών του 2009, περιγράφοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν στον Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, μόλις βγήκαν στον αέρα τα εν λόγω σποτάκια και «ξεμπροστιάζει» τη δήθεν συναίνεση Καραμανλή, καθώς και το γεγονός ότι στη ΝΔ ποτέ δεν παραδέχθηκαν ότι υπάρχει κρίση.

Αναλυτικά όσα γράφει ο Γ. Πετρουλάκης στο facebook:

«Ήταν Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, τρεις περίπου εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές. Στον μόλις ενός έτους Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ τα πάντα ήταν έτοιμα – μεταξύ των οποίων τουλάχιστον καμιά δεκαριά τηλεοπτικά σποτάκια. Θυμάμαι την κοινή γραμμή Προέδρου George A. Papandreou , Γραμματέα Giannis Ragkousis, Εκπροσώπου George Papaconstantinou και επικεφαλής Τομέα Επικοινωνίας Παύλος Γερουλάνος: «Πάμε για καμπάνια με θετικό περιεχόμενο, μιλάμε με θέσεις, όχι γκρίζα σποτ». Παρά ταύτα, είχαμε και 4-5 σκληρά αντιπολιτευτικά σποτάκια καβάτζα – ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει μία εκλογική μάχη. Βρισκόμασταν σε αναμονή για το πότε θα ξεκινούσε η τηλεοπτική καμπάνια της κυβέρνησης, για να απαντήσουμε άμεσα. Είχαν καθυστερήσει, αλλά αυτό μας εξυπηρετούσε γιατί κρατούσαμε και εμείς πολύ τηλεοπτικό χρόνο για τις τελευταίες μέρες.

Το τηλέφωνο χτύπησε λίγο πριν τις 7. «Πριν τα δελτία ειδήσεων στις 8 βγάζουν το πρώτο σποτ», μου λέει ο Γερουλάνος. «Θα προσγειώνομαι Θεσσαλονίκη εκείνη την ώρα, δες τι παίζει και μιλάμε για την αντίδρασή μας». Συμφωνήσαμε να μιλήσουμε μόλις έχουμε εικόνα και είναι δυνατή η επαφή.

Λίγα λεπτά πριν τις 8 προβλήθηκε για πρώτη φορά το παρακάτω σποτ, το πρώτο που είδα από τα «πράσινα παπαγαλάκια». Θυμάμαι, έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό: είναι δυνατόν να κοροϊδεύουν όσους λένε ότι υπάρχει κρίση; Γιατί αυτό έκαναν. Από την άλλη, τα «πράσινα παπαγαλάκια», ευθεία μομφή και βγάλσιμο γλώσσας προς την τότε αξιωματική αντιπολίτευση, έχουν ξεσηκώσει θύελλα στο ΠΑΣΟΚ. Το τηλέφωνο χτυπάει δαιμονισμένα: «Φουλ επίθεση θέλει, δεν πρέπει να περάσει αναπάντητη η πρόκληση», το μήνυμα που έρχεται από πολλούς φίλους. Όσο περνάει όμως η ώρα άρχιζε να εδραιώνεται η αντίληψη που έλεγε πως όσο κι αν δημιουργούσαν επικοινωνιακό ντόρο, τα πράσινα παπαγαλάκια θα γυρνούσαν μπούμερανγκ για τους εμπνευστές τους.

Κατά τις 9 το βράδυ μιλάω ξανά με Γερουλάνο. Έχει γίνει κι αυτός δέκτης πιέσεων να περάσουμε στην αντεπίθεση με σκληρή τηλεοπτική αντιπολίτευση. «Ποια είναι η αίσθησή σου;», με ρωτάει. «Πιέσεις δεχτήκαμε για αντεπίθεση, αλλά δεν είναι ανυπόφορες. Και υπάρχουν κι αυτοί που λένε ότι θα μετανιώσουν γρήγορα στην κυβέρνηση για τα σποτάκια», του απαντάω. «Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι χρειάζεται να απαντήσουμε. Το αντίθετο, ας τους αφήσουμε να εκτεθούν. Ουσιαστικά λένε στον κόσμο ότι δεν υπάρχει κρίση. Εμείς την ατζέντα μας, πρέπει να πάμε θετικά». Βγάλαμε θυμάμαι όλη την εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών χωρίς αντιπολιτευτικό σποτ.

Αργά το βράδυ την ίδια μέρα κάθομαι με το Δημήτρη Στεφάνου στο γραφείο μας και πιάνουμε την κουβέντα. «Είναι δυνατόν τον ρωτάω, να ζητάνε συναίνεση ελάχιστες εβδομάδες πριν για την αντιμετώπιση της κρίσης και τώρα να κάνουν καμπάνια λέγοντας ότι δεν υπάρχει κρίση και να κοροϊδεύουν όσους μιλάνε για κρίση; Πώς εκθέτουν έτσι τον αρχηγό τους;», τον ρωτάω. «Δεν πιστεύουν φίλε ούτε ότι υπάρχει κρίση, ούτε στη συναίνεση. Το πρώτο γιατί είναι μέρος της κρίσης και δεν το παραδέχονται. Και το δεύτερο γιατί θυμήθηκαν και ύστερα εγκατέλειψαν τη συναίνεση όταν τους είπαν οι επικοινωνιολόγοι να το κάνουν. Άγονται και φέρονται. Δυστυχώς».

 ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΣ

Στις 10 Δεκεμβρίου 2014, τα «Παραπολιτικά» ασχολήθηκαν με το Γιώργο Πετρουλάκη, δημοσιεύοντας το ακόλουθο ρεπορτάζ:

«Στα σκαριά νέο κόμμα από παπανδρεϊκούς υπό το βλέμμα του Γιώργου

Ραγδαίες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό με την επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα parapolitika, το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε μυστική σύσκεψη «παπανδρεϊκών» βουλευτών και στελεχών παρουσία και του  Γιώργου Παπανδρέου,  όπου τέθηκε επί τάπητος το αν θα προχωρήσουν στην ίδρυση νέου κόμματος.

Η σύσκεψη έγινε στο  Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου  και οι περισσότεροι τάσσονται υπέρ της δημιουργίας νέου κόμματος.

«Ή ταν ή επί τας» ήταν η φράση συμμετέχοντα στην κρυφή σύσκεψη που απέδιδε το κλίμα. Η συζήτηση έγινε σε τεταμένο κλίμα, καθώς αρκετοί, από την άλλη πλευρά, πιέζονται εξαιρετικά με μια τέτοια επιλογή που θα μπορούσε να τους στοιχίσει τις βουλευτικές τους έδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός, απέφυγε να καταστήσει σαφή την δική του βούληση, αρκούμενος να ακούει τις τοποθετήσεις των στελεχών.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο, καθώς δόθηκε χρόνος σε όλους να το σκεφθούν καλύτερα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση είναι μάλλον ειλημμένη, ωστόσο, ενδεχομένως να υπάρξει στάση αναμονής για τις εξελίξεις στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων  ήταν οι Θάνος Μωραΐτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Αφροδίτη Παπαθανάση, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Γιώργος Ελενόπουλος, Γιώργος Πετρουλάκης, κλπ.

Η αρχική σκέψη είναι η σύσκεψη να περιοριστεί στο αν οι «παπανδρεϊκοί» θα είναι υποψήφιοι με την Δημοκρατική Παράταξη του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Το κλίμα πριν την συνάντηση των παπανδρεϊκών ήταν να μην κατέβουν υποψήφιοι. Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών φοβούνταν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα τους αιφνιδίαζε λόγω των εξελίξεων με την προεδρική εκλογή και θα ανακοίνωνε ότι δεν προλαβαίνει να κάνει συνέδριο της ΔΗΠΑΡ και θα κατέβει ως ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. «Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε να είμαστε υποψήφιοι» έλεγαν ορισμένοι παπανδρεϊκοί.

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο από πλευράς του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος το απόγευμα μόλις, μίλησε σε εκδήλωση για την «διαμόρφωση των προγραμματικών και πολιτικών θέσεων του συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης».

ΠΕΡΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Στις 10 Νοεμβρίου 2011, ο Γιώργος Πετρουλάκης, ως Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας της τότε κυβέρνησης, είχε βγει στο κρατικό ραδιόφωνο, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο γύρω από το πως προκρίθηκε ως λύση ο Λουκάς Παπαδήμος για τη θέση του Πρωθυπουργού.

Το ρεπορτάζ του newsbeast.gr:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προτείνει αρχικά στον Αντώνη Σαμαρά τον Λουκά Παπαδήμο και ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε αρνηθεί». Αυτό είπε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας, Γιώργος Πετρουλάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ» απαντώντας στη χθεσινή δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη «ότι ουδέποτε έφτασε στην Συγγρού πρόταση για τον Παπαδήμο, προσθέτοντας ότι αν γινόταν, η Ν.Δ. θα την αποδεχόταν».

Ο κ. Πετρουλάκης είπε χαρακτηριστικά: «Είχε γίνει πρόταση από τον κ. Παπανδρέου για τον κ. Παπαδήμο, στον κ. Σαμαρά και είχε απορριφθεί σε προγενέστερο στάδιο. Αμέσως μετά μάθαμε ότι η Ν.Δ. δεν είχε πρόβλημα με τον κ. Παπαδήμο και κάποια υπόλοιπα ονόματα. Μετά έγιναν οι επικοινωνίες και υπήρξε η επίσημη κυβερνητική ενημέρωση, σε σχέση με τις προϋποθέσεις συμμετοχής Παπαδήμου. Αμέσως μετά, υπήρξε επίσημη κυβερνητική ενημέρωση για την επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Σαμαρά και μείναμε εκεί, όλα αυτά είναι επίσημη κυβερνητική ενημέρωση».