ΝΕΑ

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ Π.ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Ποινική δίωξη για μη σύννομες δαπάνες ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ (μαζί με τους τόκους) ασκήθηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.  Μαζί του διώκονται και το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τρεις διευθυντές του πρώην Δήμου Καλυβίων, καθώς το παράπτωμα είχε συμβεί όταν ήταν Δήμαρχος.

Οι αιρετοί παραπέμπονται σε δίκη, που είναι προγραμματισμένη για το Νοέμβριο, μετά το αποτέλεσμα έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου, που είχε πραγματοποιήσει το 2010 το Ελεγκτικό Συνέδριο για εφτά έτη (1999 έως 2001 και 2004 έως 2007) στον πρώην Δήμο Καλυβίων μετά από καταγγελία των ιδιοκτητών του Grand Resort, που εκείνη την εποχή βρισκόταν σε διαμάχη με  τον Φιλίππου για τις ελεύθερες παραλίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  οι ελεγκτές του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανακάλυψαν ότι η ανάθεση για την κατασκευή ενός παιδικού σταθμού είχε γίνει παρατύπως και δεν ενέκριναν το σχετικό έξοδο ύψους 793.000 ευρώ (με τους τόκους), ενώ τα υπόλοιπα, έως το ένα εκατομμύριο,  προέρχονται από τα κινητά των αιρετών, που δεν επιτρεπόταν να εντάσσονται στις δαπάνες του Δήμου. Ο συγκεκριμένος καταλογισμός στάλθηκε στην αρμόδια ΔΥΟ, αλλά και στα ποινικά δικαστήρια, γι’ αυτό το λόγο οι αιρετοί διώκονται για φοροδιαφυγή.

Ωστόσο, καθώς η υπόθεση εκδικάστηκε την περασμένη Άνοιξη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, έχει ήδη αποφασιστεί αναστολή εκτέλεσης πληρωμής έως την τελική απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία αναμένεται πιθανότατα έως τα τέλη του 2017,  αρχές του 2018.

Categories: ΝΕΑ