ΝΕΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΕ-ΠΟΕ ΟΤΑ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΎΠΟΘΕΣΕΙΣ

Ναι στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων (κατά συνέπεια και των δημοτικών), αλλά όχι με την σημερινή μορφή, λένε η ΚΕΔΕ και η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την χθεσινοβραδινή  συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (βλέπε Πατούλης), προκαλώντας ρήγμα στο εσωτερικό της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΔΑΣ-ΟΤΑ και ΜΕΤΑ-ΟΤΑ διαφώνησαν κατηγορηματικά με την στάση ΣΥΝΑΝ και ΔΑΚΕ, τονίζοντας ότι με τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στους Δήμους και τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού δεν μπορεί να γίνει στοχοθεσία και γι’ αυτό, είτε η σημερινή, είτε μία άλλη μορφή αξιολόγησης θα οδηγήσει σε μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και απολύσεις. Ετσι, διαφώνησαν με την κοινή γραμμή Πατούλη-ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ να υπάρξει συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία θα ζητηθεί τροποποίηση των κριτηρίων της αξιολόγησης ειδικά για τους ΟΤΑ.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού έχει ξεκάθαρη θέση. Λέει ναι στην αξιολόγηση, αλλά όχι σε ένα σύστημα το οποίο δεν έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες και στα δεδομένα των Δήμων» υπογράμμισε σχετικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία και μετρήσεις, η αξιολόγηση δεν έχει προχωρήσει όπως θα έπρεπε σε πάρα πολλούς Δήμους ανά την Επικράτεια.

Categories: ΝΕΑ