ΝΕΑ

ΜΕΡΙΚΗ ΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«Θα προσπαθήσουμε μέχρι τις 20 Νοεμβρίου να έχουμε την μερική κύρωση των δασικών χαρτών» δήλωσε σήμερα στην Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος. «Εχουμε ένα περιθώριο μέχρι και την επόμενη εβδομάδα να γίνουν όλες οι αλλαγές των πρόδηλων σφαλμάτων, καθώς και των πράξεων της διοίκησης να περάσουν όλους τους χάρτες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι χάρτες, περίπου στο 96%, θα κυρωθούν και θα αποτελέσουν πια θεσμικό έγγραφο του κράτους, γιατί το υπόλοιπο 4% με 5% θα είναι οι αντιρρήσεις και οι αιτήσεις εκχώρησης, όπως και οι αλλαγές χρήσης, οι οποίες θα πρέπει να αξιολογηθούν μέσα σε ένα εξάμηνο».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Πάτρα  ο Σωκράτης Φάμελος συναντήθηκε με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκο Παπαθεοδώρου και συμμετείχε σε σύσκεψη, όπου εκτός από το θέμα των δασικών χαρτών, συζητήθηκαν τα ζητήματα των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και τα σχέδια διαχείρισης των υδάτων.

«Μόλις τελειώσει η διαδικασία των τροποποιήσεων επί των δασικών χαρτών»  πρόσθεσε, «στις 25 με 26 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουμε μία δεύτερη ανάρτηση στην υπόλοιπη Ελλάδα, με στόχο να αναρτηθεί περίπου το 17% της χώρας, ενώ την άλλη βδομάδα θα ανακοινώσουμε και τις νέες περιοχές που θα αναρτηθούν οι χάρτες».

 

Categories: ΝΕΑ