ΝΕΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, που ανακοίνωσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για τη Δευτέρα-23 Οκτωβρίου, στις 2 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «για να διατρανώσει την αντίθεση της στην προσχηματική αξιολόγηση και την “ντροπολογία” Γεροβασίλη», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει  στην ανακοίνωσή της.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τους Δήμους καταγγέλλουν πως «η κυβέρνηση επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, καταργώντας συνδικαλιστικές κατακτήσεις και εξαγγέλλοντας ποινές σε όσους συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις των Συνδικάτων και απεργούν».

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται την ημέρα που έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κατάθεση των φύλλων αξιολόγησης από τους αξιολογητές B’. «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο συνεχίζουν την Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση, προκειμένου να “επικυρωθεί” η αποτυχία της προσχηματικής αξιολόγησης, όπως έγινε και επί υπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη» επισημαίνεται χαρακτηριστικά, ενώ η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία-Αποχή από την «αξιολόγηση» είναι η απόλυτη διασφάλιση για όλους, ενώ η όλη διαδικασία δεν αποσκοπεί στην καλύτερη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου, αλλά στην προώθηση των «προθύμων» μέσω της απαράδεκτης, μεροληπτικής και αναξιοκρατικής συνέντευξης των 1.000 μορίων, που θα “καταποντίζει” κάθε αυξημένο τυπικό προσόν ή εμπειρία».

 

Categories: ΝΕΑ