ΝΕΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΣΟΚ ΖΑΜΑΝΗ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ – «ΕΓΩ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ, ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ»

«Η πατρότητα των δελτίων Τύπου της παράταξής μου, των Ανοικτών Οριζόντων, είναι δική μου. Μου ανήκει, το λέω, να καταγραφεί στα πρακτικά, για να ξέρετε που να στραφείτε κύριε Καλαφατέλη». Μετωπική επίθεση εναντίον του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης στην τακτική συνεδρίαση της Τρίτης-24 Οκτωβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου. Την αρχική έκπληξη του κ Καλαφατέλη, που δεν περίμενε την ξεκάθαρη παραδοχή του αυτουργού των τελευταίων αποκαλύψεων για τα ….περίφημα NEΡΑ (με κεφαλαία γράμματα πάντα) του Κρυονερίου, διαδέχτηκαν σοκαριστικές λεπτομέρειες, που άφησαν άναυδους τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους.

«Πρώτη φορά βλέπω η Κοινότητα Κρυονερίου να αποφασίζει, να πληρωθεί η Κοινότητα Κρυονερίου, να κόβει ένταλμα, να κάνει ανάληψη και να σηκώνει χρήματα, όλα αυτά η Κοινότητα Κρυονερίου,  από το ταμείο με εντολή προέδρου, όπως γράφει με κόκκινα γράμματα στο κάτω μέρος της σελίδας. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, τα οποία όταν τα πρωτοείδα, μου ήταν αδιανόητο να τα πιστέψω. Όλα τα στοιχεία, στα οποία αναφέρομαι, περιλαμβάνονται σε μηνυτήρια αναφορά πολίτη και είναι φυλαγμένα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στην οδό Τσόχα, στην Αθήνα. Όταν τα ζητήσαμε μάλιστα επισήμως, η κ Δημητρακοπούλου, η δικαστική λειτουργός, που έχει αναλάβει την υπόθεση, μας κράτησε εκτός αίθουσας μέχρι να βγάλει και να μας χορηγήσει φωτοτυπίες από τον συγκεκριμένο φάκελο» συνέχισε ο κ Ζαμάνης, ενημερώνοντας το σώμα. Κατά την αναφορά του, ο κ Καλαφατέλης επιχείρησε να τον διακόψει, ζητώντας διευκρινήσεις. Ο διάλογος:

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «Τα έγγραφα είναι παραποιημένα, υπάρχουν σβησίματα με μπλάνκο».

ΖΑΜΑΝΗΣ: «Εχουν σβηστεί μόνον ονόματα υπηρεσιακών παραγόντων και δημοτών, για ευνόητους λόγους, στην αιτιολογία. Τίποτα άλλο. Κανένας δικαιούχος των χρημάτων δεν έχει σβηστεί. Δεν υπάρχει δικαιούχος, δεν υπάρχει υπογραφή, ούτε όνομα, στη θέση του δικαιούχου των χρημάτων. Στο έγγραφο, στη θέση: ο λαβών-δικαιούχος, δεν υπάρχει υπογραφή. Ποιος εισέπραξε τα 40.000 ευρώ του εντάλματος;»

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «Τι εννοείτε;»

ΖΑΜΑΝΗΣ: «Τίποτα, απλώς ρωτάω. Δεν είναι περίεργο να εκταμιεύονται 40.000 ευρώ και να μην αναγράφεται στο ένταλμα ποιος τα πήρε».

Την ώρα, που έλεγε τα παραπάνω, ο κ Ζαμάνης είχε μπροστά του το επίμαχο έγγραφο, το οποίο έχει ήδη δημοσιοποιήσει με δελτίο Τύπου των «Ανοικτών Οριζόντων».  «Δεν είναι ένα, αλλά πολλά τα εντάλματα τέτοιου είδους. Για παράδειγμα, έχω πρόχειρο ένα για καθαρισμούς οικοπέδων στο Κρυονέρι» πρόσθεσε, πριν συνοψίσει:

«Τα βασικά ερωτήματα που έχω θέσει για τα νερά του Κρυονερίου δεν έχουν απαντηθεί. Ο νόμος αναφέρει πως οποιαδήποτε εμπορία νερού είναι παράνομη. Εφόσον χρειάζεται ο Δήμος, ή η Κοινότητα νερό, τότε μπορεί να κάνει χρήση ιδιωτικής γεώτρησης αδάπανα, σύμφωνα με το νόμο και κατόπιν απόφασης των υπερκείμενων αρχών. Εδώ, στην περίπτωση της Κοινότητας Κρυονερίου, πωλούνταν 200.000 κυβικά νερό ετησίως. Καλά θα κάνετε να βρείτε πειστικές δικαιολογίες κύριε Καλαφατέλη».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια άλλη πτυχή, που αφορά την Ταμειακή Υπηρεσία Κρυονερίου. Και εδώ ο Δήμαρχος Διονύσου ήταν διαφωτιστικός:

«Ταμειακή Υπηρεσία δεν είχαν ούτε η Δροσιά, ούτε ο Αγιος Στέφανος, ούτε οι άλλες Κοινότητες. Την αντίστοιχη δουλειά έκαναν οι υπηρεσίες της Εφορίας, στον Αγιο Στέφανο, ή στην Κηφισιά, όπου γινόταν λεπτομερής έλεγχος. Προαιρετικά, έλεγε ο νόμος, μπορούσε η κάθε Κοινότητα να ιδρύσει τη δική της Ταμειακή Υπηρεσία. Το έκανε ο κ Καλαφατέλης, ουδείς άλλος, με τα γνωστά αποτελέσματα».

Την τοποθέτηση του κ Ζαμάνη προκάλεσαν ερωτήσεις προ ημερήσιας διάταξης του κ Καλαφατέλη, αλλά και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γρηγόρη Ισσαρη.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είχε αφήσει αιχμές για «νοθευμένα, με μπλάνκο, έγγραφα, που αναρτώνται στο διαδίκτυο από ανώνυμους», καταλήγοντας ότι «δεν θα παίξω με την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς μου, θα απαντήσω με μηνύσεις και αγωγές, θα ακολουθήσω την οδό της δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του ο κ Ισσαρης, ρώτησε «τι συμβαίνει επιτέλους με τα νερά του Κρυονερίου, είναι δυνατόν άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να έχουν κάνει τέτοια πράγματα;»

Η υπόθεση αυτή, που έχει μεγάλη ουρά, μονοπώλησε το ενδιαφέρον, καθώς για πρώτη φορά έγινε εκτεταμένη συζήτηση και βγήκαν στην επιφάνεια σκανδαλιστικές λεπτομέρειες δια στόματος του ίδιου του Δημάρχου. Φως –φανάρι ότι έπεται συνέχεια…

 

 

 

Categories: ΝΕΑ

Tagged as: