ΝΕΑ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ – 6 ΛΕΠΤΑ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, 4’ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, 3’ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΕΣ

Τον τρόπο, με τον οποίο θα συζητηθεί ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής τη διετία (από 1-9-2015 μέχρι 30-8-2017), θα καθορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Τρίτης. Ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης εισηγείται για την ειδική αυτή συνεδρίαση, που θα προγραμματιστεί εν ευθέτω χρόνο με όλους τους νόμιμους τύπους, να δοθεί χρόνος ομιλίας 6 λεπτών στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, 4 λεπτών στους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους και 3 λεπτά για τις δευτερολογίες.

Η εισήγηση του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Για την ειδική αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, προτείνεται να ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

  1. Να γίνει από τον Δήμαρχο η έκθεση των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής περιόδου 1-9-2015 έως 30-8-2017 σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.
  2. Στη συνέχεια να δοθεί ο λόγος στους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη σειρά εκλογής τους, για να τοποθετηθούν σχετικά. Λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος προτείνουμε να δοθεί χρόνος ομιλίας έως 6 λεπτών για τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, 4 λεπτών για τους ανεξάρτητους Δ.Σ και 3 λεπτών για δευτερολογίες. Μετά και την τοποθέτηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, προτείνουμε να ανοίξει κατάλογος ομιλητών ως εξής:
  3. Δημοτικοί Σύμβουλοι
  4. Πρόεδροι η μέλη Τοπικών Συμβουλίων, των επτά (7)Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου μας.
  5. Πρόεδροι Φορέων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας και
  6. Δημότες – κάτοικοι φορολογούμενοι του Δήμου μας.

Για τους Δ.Σ και τους Προέδρους των Δ.Κ προτείνουμε να δοθεί χρόνος ομιλίας έως 3 λεπτά και 2 λεπτά για δευτερολογίες.

Για τους Προέδρους Φορέων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας και Δημότες – κάτοικους φορολογούμενους του Δήμου μας προτείνουμε να δοθεί χρόνος ομιλίας έως 3 λεπτά».

 

 

 

Categories: ΝΕΑ