ΝΕΑ

ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ – ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Νέο 6θέσιο δημοτικό σχολείο ιδρύεται στον Αγιο Στέφανο, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα  δύο όμορα υφιστάμενα και εν λειτουργία, τα οποία έχουν μετατρέψει όλους τους κοινόχρηστους χώρους σε αίθουσες λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών. Το θέμα έρχεται προς έγκριση στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο, ως Νο 11 και τελευταίο της ημερήσιας διάταξης.

Την πρόταση έκανε η διευθύντρια της  Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής Βασιλικής Ξυθάλη, καθώς αφουγκράστηκε το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τα δύο εν λειτουργία δημοτικά σχολεία στον Αγιο Στέφανο είναι εντυπωσιακά και δικαιολογούν το κατεπείγον της υπόθεσης, με την οποία ασχολήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση χθες-Δευτέρα (30-10-2017) η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Διονύσου, υπό την προεδρία του Βαγγέλη Τσαγκαράκη και αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της πρότασης της κ Ξυθάλη. Αναλυτικά:

-Το 1ο δημοτικό σχολείο  Αγίου Στεφάνου αριθμεί 297 μαθητές και μαθήτριες,

-Το 2ο δημοτικό σχολείο  Αγίου Στεφάνου αριθμεί 327 μαθητές και μαθήτριες, ενώ στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και 12θέσιο σχολείο της Άνοιξης με  αριθμό μαθητών-μαθητριών 345.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικών Δομών Αναστασία Στασινοπούλου  προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο «να προχωρήσει στη λήψη απόφασης έγκρισης της κ Ξυθάλη για την ίδρυση του 6θέσιου 4ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Διονύσου και της διενέργειας των από το νόμο προβλεπόμενων διαδικασιών μίσθωσης χώρου κατάλληλου ως διδακτηρίου για τη στέγασή του».

 

Categories: ΝΕΑ