ΝΕΑ

ΣΤΑΪΚΟΣ: «ΕΝΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ» – ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ: «ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ κ ΔΗΜΑΡΧΕ».

Η αναγνώριση της τριετούς προσπάθειας της διοίκησης Ζαμάνη και του έργου, που έχει συντελεστεί, ήρθε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (της 31ης Οκτωβρίου 2017) κι από …ανεξάρτητες φωνές.  Το εγκωμιαστικό σχόλιο «ένα εργοτάξιο έχει γίνει ο Δήμος» του Θεόδωρου Στάϊκου, προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ (όταν ο Δήμαρχος Διονύσου γνωστοποιούσε στο σώμα τις δημοπρατήσεις νέων σχολείων το 2018), διαδέχτηκε απρόσμενα η …θετική ψήφος του Σπύρου Γιαννουλάτου, πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και νυν ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, κατά τη συζήτηση του 7ου θέματος της ημερήσιας διάταξης επί της διαδικασίας της ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό της διετίας (1-9-2015 έως 31-8-2017): «Εχετε κάνει έργο κ Δήμαρχε, καλό είναι να δώσετε παραπάνω χρόνο ομιλίας στον εαυτό σας και τους συμβούλους, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να γίνει λεπτομερής αναφορά σ’ αυτό».

Η παραδοχή αυτή αποκτά μεγάλη σημασία, διότι έγινε από έναν σύμβουλο, ο οποίος έχει καταφερθεί παρά πολλές φορές εναντίον  της διοίκησης, ασκώντας αυστηρή κριτική. Κι όμως, εν προκειμένω, δεν δίστασε να απονείμει τα εύσημα στο Δήμαρχο για όσα έπραξε στην μέχρι τώρα θητεία του και όσα βεβαίως προγραμματίζει για το μέλλον.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

«Ένα σχολείο τον χρόνο» είναι η κατευθυντήρια γραμμή της πολιτικής του Δήμου, όπως ανέφερε ο Διονύσης Ζαμάνης από του βήματος της αίθουσας συνεδριάσεων του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Στεφάνου. «Το 2016 εγκαινιάσαμε το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, το 2017 θα εγκαινιάσουμε, σε λίγες ημέρες, το Λύκειο Δροσιάς στο Ζάννειο, εντός του 2018 θα λειτουργήσει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου (4ο του Δήμου Διονύσου), ενώ επίσης το 2018 θα δημοπρατηθούν και δύο νέα σχολεία: το Δημοτικό Κρυονερίου και το Λύκειο Διονύσου» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Οσο για την ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό της διετίας, ο Δήμαρχος την προσδιόρισε χρονικά στις 21 ή στις 28 Νοεμβρίου, με όλους τους τύπους και στόχο –όπως είπε- να δοθεί ο λόγος στους τοπικούς φορείς και τους πολίτες.

Categories: ΝΕΑ