ΝΕΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ – ΖΑΜΑΝΗΣ: «ΛΥΝΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ”

Η κατασκευή του υπολοίπου δικτύου αποχέτευσης στο Δήμο Διονύσου εντάχτηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ως νέο έργο προϋπολογισμού 9.288.615 ευρώ, με τίτλο: «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων Δροσιάς και Άνοιξης (Β’ φάση 2014 -20)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 -2020».

Το έργο, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Δήμου Διονύσου,  περιλαμβάνει αναλυτικά τα επιμέρους υποέργα: «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Κ. Δροσιάς», «Μελέτη εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στις περιοχές Αγίας Παρασκευής – Φασίδερι – Αγίων Αγγέλων Άνοιξης», «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Άνοιξης», «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στις περιοχές Αγίας Παρασκευής – Φασίδερι – Αγίων Αγγέλων Άνοιξης», «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες στη Δ.Κ. Άνοιξης» και «Ολοκλήρωση έργων αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Κ. Δροσιάς».

«Πετύχαμε μία πολύ σημαντική ένταξη και χρηματοδότηση που αφορά την αποχέτευση στον Δήμο Διονύσου συνολικά» δήλωσε ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης σχολιάζοντας την ευχάριστη είδηση. Και πρόσθεσε:

«Το νέο έργο αφορά το υπόλοιπο της αποχέτευσης ακαθάρτων στη Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς μήκους 21 χλμ και το υπόλοιπο της αποχέτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης μήκους 15 χλμ, και αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του 2017.
Μαζί με το υπό εξέλιξη έργο της αποχέτευσης μήκους 93 χλμ που αφορά στις Δημοτικές Κοινότητες Διονύσου, Αγ. Στεφάνου, Κρυονερίου, Σταμάτας και Ροδόπολης, αλλά και με το υπόλοιπο της αποχέτευσης ακαθάρτων της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Στεφάνου μήκους 50 χλμ, η μελέτη του οποίου είναι για έγκριση στην ΕΥΔΑΠ και έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και θα δημοπρατηθεί εντός του 2018, λύνουμε οριστικά το πρόβλημα της αποχέτευσης για όλο τον Δήμο Διονύσου».

Categories: ΝΕΑ