ΝΕΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ: «ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΣ» – ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ …ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών της περιοχής έχουν προκαλέσει οι τελευταίοι χειρισμοί σε διάφορα ζητήματα καθημερινότητας του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Καλαφατέλη και των στελεχών του. «Γιατί μας κυνηγάς;» ήταν το ερώτημα, με το οποίο απευθύνθηκαν προς αυτόν καταστηματάρχες της Δροσιάς και εργοστασιάρχης του Κρυονερίου. Κι όταν άρχισαν οι επεξηγήσεις και οι δικαιολογίες, η παρέμβαση έγινε πιο δυναμική: «Ναι, εσύ προσωπικά και οι άνθρωποι σου, οι δημοτικοί σύμβουλοί σου».

Τι ακριβώς όμως προκάλεσε την οργή των ελεύθερων επαγγελματιών, των ανθρώπων, που σε δυσμενείς οικονομικά συνθήκες προσπαθούν να σταθούν όρθιοι, να αντέξουν την λαίλαπα των μνημονίων, να διατηρήσουν ζωντανά τα μαγαζιά τους, τονώνοντας συνάμα την τοπική αγορά;  Η ανάκληση του παραχωρητηρίου σε θυγατρική εταιρεία της φαρμακοβιομηχανίας DEMO και η αποβολή της από το γήπεδο Σταμάτας αφενός, μετά τις κουτοπονηριές Καλαφατέλη, που πήγε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το όλο ζήτημα και αφετέρου, οι καταγγελίες για κοπή πεύκων ιδιοκτήτη καφετέριας στη Δροσιά από τον δημοτικό σύμβουλο  Μπάμπη Ιωαννίδη.

Στη δεύτερη περίπτωση ο Δήμος Διονύσου ακολούθησε επακριβώς την ισχύουσα νομοθεσία, όπως εξήγησε επαρκώς στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης, αλλά η ζημιά έχει γίνει και οι επιχειρηματίες έχουν αναστατωθεί.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΥΡΩ

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Μπάμπης Ιωαννίδης εκλέγεται σε βάθος δωδεκαετίας και πλέον στη Δροσιά. Εχει πολλούς συγγενείς και σταθερή εκλογική πελατεία, στοιχεία που του εξασφαλίζουν σε κάθε δημοτική αναμέτρηση περί τους 400 ψήφους κατά μέσο όρο. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης ρώτησε την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βάνα Ζώτου για τις απουσίες του, με αφορμή σχετικό έγγραφο, που του εστάλη. «Με εγκαλείτε για τις απουσίες μου εσείς κυρία Πρόεδρε, που όλοι θυμούνται καλά ότι δεν πατάγατε το πόδι σας μέχρι να γίνετε Πρόεδρος. Τώρα, που αμείβεστε, έρχεστε κανονικά. Κι εγώ αν έπαιρνα  ένα χιλιάρικο θα ερχόμουν, θα ήμουν συνεπής» ήταν τα λεγόμενά του, που καταγράφηκαν  στα πρακτικά.

Ο εντελώς ανυποψίαστος και καλοπροαίρετος ακροατής βεβαίως της ανωτέρω υψηλού πολιτικού περιεχομένου τοποθέτησης μπορεί να εκπλαγεί και να μείνει, το λιγότερο,  ενεός, άφωνος. Δηλαδή, ο κ Ιωαννίδης, όταν  προεκλογικά επισκεπτόταν τα σπίτια των δημοτών και ζητούσε τις ψήφους τους, προειδοποιούσε κιόλας ότι αν δεν πληρώνεται, δεν θα τους εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο;  Η πάλι, η ενασχόλησή του με τα δημοτικά πράγματα αποσκοπεί στην εξασφάλιση του …χιλιάρικου πρωτίστως και όχι στην ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά, όπως είναι το καθήκον κάθε έντιμου και νομοταγούς, ενεργού πολίτη; Είναι ένα ζήτημα αυτό, πολύ σοβαρό μάλιστα, το οποίο πρέπει να διαλευκανθεί.

Ο κ Ιωαννίδης, δημοτικός σύμβουλος της υπό τον Γιάννη Καλαφατέλη «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», προσυπογράφει τα τελευταία δελτία Τύπου της παράταξής του, που κατακεραυνώνουν τη Δημοτική Αρχή, γιατί, λέει, επιτρέπει στο περίπτερο Διονύσου να παίρνει ρεύμα παρανόμως από το παρακείμενο σχολείο. Κάτι, το οποίο γινόταν κανονικά και χωρίς πρόβλημα και επί θητείας Καλαφατέλη, χωρίς ουδείς να ενοχληθεί. Ο ίδιος ο κ Ιωαννίδης λοιπόν, μήπως γνωρίζει με τι τρόπο γίνονται κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος; Εχει εμπειρίες επί του συγκεκριμένου θέματος; Κι όταν συλληφθείς επ’ αυτοφώρω παραδείγματος  χάριν, πως θα ξεμπλέξεις; Και ποιος πληρώνει συνήθως τα σπασμένα για να κυκλοφορήσεις πάλι ελεύθερος κι ωραίος;

Categories: ΝΕΑ