ΝΕΑ

ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ 7.000 ΜΟΝΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Στη διαδικασία πρόσληψης των περίπου 7.000 μόνιμων στην καθαριότητα θα έχει  πρωτεύοντα ρόλο το ΑΣΕΠ, το οποίο θα εκδώσει την προκήρυξη αλλά και τα προσωρινά και τελικά αποτελέσματα, ωστόσο η ενδιάμεση διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω των Δήμων.

Δηλαδή, οι Δήμοι θα κληθούν, όπως και στην περίπτωση των «παρατασιούχων» να υποδεχθούν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων, να κάνουν μια πρώτη διαλογή και στη συνέχεια να τις αποστείλουν στην Ανεξάρτητη Αρχή, προκειμένου να γίνει η τελική αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων με βάση τα κριτήρια της προκήρυξης. Η διαδικασία αυτή που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει προταθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και έχει ήδη συζητηθεί με το ΑΣΕΠ, πρόκειται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες κατά τη συνάντηση Σκουρλέτη και ηγεσίας της Ανεξάρτητης Αρχής.

 Μοριοδότηση

Αναφορικά με την μοριοδότηση, το άρθρο 24 του Ν_4479_2017   προβλέπει για τους υποψήφιους:

  • Μοριοδότηση δεκαεπτά μονάδων ανά μήνα εμπειρίας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ
  • για συνολική εμπειρία έως είκοσι τέσσερις μήνες

Αυτό σημαίνει ότι ένας υποψήφιος που ήταν, είτε «παρατασιούχος», είτε εργαζόμενος στην καθαριότητα Δήμου παλιότερα, για διάστημα δύο ετών, έχει προβάδισμα 408 μορίων, έναντι άλλων συνυποψηφίων του.

Παράλληλα, για τους συμβασιούχους – «παρατασιούχους» δεν θα εφαρμοστούν τα ανώτατα όρια ηλικίας ανά ειδικότητα. Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι σχεδόν όλες οι θέσεις θα είναι υποχρεωτικής εκπαίδευσης, με μοναδικό προσόν το απολυτήριο Δημοτικού και οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν αποφοιτήσει έως το 1980.

Πηγή: aftodioikisi.gr

 

Categories: ΝΕΑ