ΝΕΑ

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «ΕΓΩ ΤΑ ΠΗΡΑ»

Ομολογία-σοκ από τον Γιάννη Καλαφατέλη, πρωταγωνιστή του σκανδάλου της παράνομης εμπορίας νερού στο Κρυονέρι και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Διονύσου. Στην ευθεία ερώτηση του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη «ποιος εισέπραξε τα 40.000 ευρώ από το ταμείο της Κοινότητας, βάσει του χρηματικού εντάλματος της 30/11/2007», η απάντηση με εντελώς φυσικό τρόπο, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, άφησε άναυδους τους παριστάμενους. «Εγώ τα πήρα».

Η απίθανη παραδοχή έγινε τη Δευτέρα το βράδυ στο περιθώριο της συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου. Παρόντες και αυτήκοοι ήταν οι  Δημήτρης Χριστόπουλος-πρόεδρος, Κωνσταντίνος Κολοτούρος, Ηρακλής Χιώτης, Αντιγόνη Χατζηαθανασίου, Βίκυ Κάουλα-μέλη του τοπικού συμβουλίου, Σπύρος Σπηλιώτης-δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Σταθόπουλος-πρόεδρος του ΑΟ Κρυονερίου, Μίλτος Θεοδωράκης-παράγοντας του ΑΟ Κρυονερίου, η κ Παναγοπούλου-πρακτικογράφος, οι κ Νίκος Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Πετρόχειλος, Νίκος Παπαϊωάννου-δημότες.

Ο αποκαλυπτικός, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, διάλογος ξεκίνησε όταν ο κ Καλαφατέλης απευθύνθηκε στο Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη, ρωτώντας τον για την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ. Ιδού τι διημείφθη:

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «Δεν σου απαντώ».

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «Γιατί;».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «Γιατί και εσύ δεν απαντάς στα ερωτήματα, που σου έχω θέσει».

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «Αν εννοείς την υπόθεση των νερών, θα σου πω».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «Ο κ Ιωαννίδης πληρώθηκε τέσσερις φορές από 10.000 ευρώ και στις αποδείξεις που συνυπογράφετε,  λέει,  ότι του τα έδωσες εσύ: δια χειρός προέδρου Κοινότητας».

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «Ναι, εγώ του τα έδινα».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «Ναι, αλλά ο κ Ιωαννίδης εισέπραξε τα χρήματα αυτά στις αρχές Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, ενώ το συγκεντρωτικό ένταλμα των 40.000 ευρώ που αφορά τον κ Ιωαννίδη, κόπηκε δύο μήνες μετά, στις 30 Νοεμβρίου. Πείτε μας: Ποιος  εισέπραξε τα χρήματα, τα 40.000 ευρώ;».

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «Αυτός που έδινε τα λεφτά στον κ Ιωαννίδη».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «Μα, μας είπατε ότι εσείς δίνατε τα χρήματα στον κ Ιωαννίδη».

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «Ε,ε,ε,  εγώ τα πήρα».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «Δηλαδή, ομολογείτε ότι χρησιμοποιούσατε το ταμείο της Κοινότητας Κρυονερίου σαν να επρόκειτο για το πορτοφόλι σας;»

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: (…γέλια).

Μάλιστα! Αυτά συνέβαιναν τότε στην Κοινότητα του Κρυονερίου, που είχε δική της ταμειακή υπηρεσία, εν αντιθέσει με τους όμορους Δήμους και Κοινότητες. Ετσι, υπερασπιζόταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος και θεσμικά επιτετραμμένος, βάσει της ελληνικής έννομης τάξης, αιρετός άρχων το δημόσιο συμφέρον. Ο υπέρμαχος της διαφάνειας κ Καλαφατέλης, λίαν προσφάτως και της …ελευθεροτυπίας, σήκωσε από το ταμείο της Κοινότητας Κρυονερίου 40.000 ευρώ, τα έβαλε στην τσέπη και τα πήγε σπίτι του. Ο “επαγγελματίας Δήμαρχος” κατά τους πολιτικούς του αντιπάλους, που κουνάει το δάχτυλο σε τίμιους ανθρώπους της βιοπάλης, οι οποίοι έκαναν το …λάθος να ασχοληθούν με τα κοινά, είναι σαφές πως δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν. Εκανε απλά ό, τι γούσταρε. Αυτό το είδος διακυβέρνησης φαίνεται προσφιλές σ’  αυτόν. «Αμα είσαι εξουσία, κάνεις ό, τι γουστάρεις, να …ούμε» που έλεγε κι ο Χάρι Κλιν.

Στο άκουσμα της αναπάντεχης ομολογίας επικράτησε σιγή. Κι αμέσως, κάποιοι που κατάλαβαν τη βαρύτητα και σημασία των λεγομένων του Καλαφατέλη, τον πήραν υπό μάλης και τον έβγαλαν έξω.  «Τι είναι αυτά που είπες; Λέγονται αυτά τα πράγματα, δημόσια, μπροστά σε όλους;»

Δύο τινά μπορεί να έχουν συμβεί, ώστε να βιώνουμε αυτή την θεαματική τροπή στην υπόθεση, που συγκλονίζει το Δήμο Διονύσου: Η δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα των ποινικά κολάσιμων πράξεων και παραλείψεων, που έχει διαπράξει, άρα είναι άσχετος και επικίνδυνος, ή απλά πουλάει …τρέλα, πασπαλισμένη με μπόλικη αφέλεια. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν κάνει για την πολιτική και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος ακατάλληλος, που οι συγκυρίες ευνόησαν.

Δύο παρατηρήσεις, εν κατακλείδι,  με αυξημένο σημειολογικό ενδιαφέρον:

1.Ο κ Παναγιώτης Βοριάς, με τον οποίο συντρώγει εσχάτως ο κ Καλαφατέλης, πως αλήθεια θα χαρακτήριζε τον ανωτέρω, γεμάτο ειδήσεις, διάλογο;  Προσωπικές αντεγκλήσεις;

2.Παρούσα και αυτήκοος μάρτυρας της απίστευτης παραδοχής ήταν, βεβαίως, η …αντικειμενική «δημοσιογράφος» ( όπως ήδη προαναφέρθηκε ),  η οποία δεν έγραψε κουβέντα για την ομολογημένη δημοσίως αρπαχτή. Λόγω της αντικειμενικότητας, που την διέπει προφανέστατα και της δημοσιογραφικής της επάρκειας, η οποία (αυτή ειδικά η τελευταία) αναγνωρίζεται …παγκοσμίως.

 

 

Categories: ΝΕΑ, SIDEBAR 2

Tagged as: