ΝΕΑ

ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ  ΣΕ ΣΤΕΦ.ΚΡΙΕΜΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Δ.ΡΑΪΚΟ

Επίθεση στον Στέφανο Κριεμάδη εξαπέλυσε η Τεχνική Υπηρεσία  για τους χειρισμούς του στο θέμα της αποχέτευσης. Στη σύσκεψη της Δευτέρας η διευθύντρια Άννα Αγγελίνα και η προϊσταμένη  Μελετών και Έργων Αγγελική Κουρουπάκη εξέφρασαν με έντονο τρόπο τα παράπονά τους για όσα ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης έπραξε και είπε στη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας. «Δεν πρέπει να ανακατεύετε τα κομματικά σας στη δουλειά των υπαλλήλων. Γιατί μας μπερδεύετε στα παιχνίδια σας;» τον ρώτησε παρουσία όλων. Και αφού με επιχειρήματα αντέκρουσε τον πυρήνα των ισχυρισμών του εκπροσώπου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», πρόσθεσε: «Κάνετε πολιτική στην πλάτη μας. Το θέμα της ειδικής πρόσκλησης προς τον ανάδοχο είναι καθαρά δικό μας θέμα, της υπηρεσίας μας».

Ο κ Κριεμάδης, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Τρίτη, είχε χαρακτηρίσει «πονηρή, αν όχι σκανδαλώδη» την ειδική πρόσκληση, που είχε σταλεί. Αμεσα του απάντησε ο Δήμαρχος, ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε υπήρξε πολιτική παρέμβαση στην συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία, στην πράξη, είθισται όταν παρατηρείται καθυστέρηση από πλευράς εργολάβου και αποτελεί μια συνήθη και τυπική διαδικασία, ώστε να είναι νομικά καλυμμένοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η ειδική πρόσκληση (για να γίνει πιο κατανοητό το περί ου ο λόγος τεχνικό ζήτημα, επί του οποίου έγινε αντιπαράθεση)  λειτουργεί ως προάγγελος της έκπτωσης του εργολάβου από ένα έργο, το οποίο δεν εξυπηρετείται για διαφόρους λόγους και προβλέπεται ρητώς στο σχετικό, ειδικό νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις.

Χθες ήταν η σειρά του Δημήτρη Ράϊκου να τοποθετηθεί επί του θέματος στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του τελευταίου της χρονιάς Δημοτικού Συμβουλίου και να στηλιτεύσει «τέτοιου είδους πρακτικές δίχως αντίκρισμα, που αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων και μόνον». Υπενθύμισε μάλιστα πως τον «Τοξότη», την τεχνική εταιρεία του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, έφερε και εγκατέστησε στο Δήμο Διονύσου ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης. Βέβαια, ο Στέφανος Κριεμάδης απουσίαζε και έτσι δεν υπήρξε απάντηση.

Για την ιστορία θυμίζουμε πως ο κ Κριεμάδης είχε φέρει δύο θέματα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με τη διαδικασία της συλλογής 25 υπογραφών πολιτών: Το ένα για την «Πορεία των εργασιών της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης» στο Δήμο Διονύσου και το δεύτερο για τις «Χρεώσεις της ΕΥΔΑΠ στους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης».

Αμφότερα τα αιτήματα υπογράφουν κάτοικοι εκ των οποίων οι περισσότεροι φέρουν το όνομα Κριεμάδης και οι υπόλοιποι, για όσους γνωρίζουν καλύτερα πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή, ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια Κριεμάδη, ή είναι πολιτικά φίλα προσκείμενοι.

Για τις αιτιάσεις περί υπέρογκων χρεώσεων της ΕΥΔΑΠ ο Δήμαρχος Διονύσου απέδειξε, μιλώντας χθες προ ημερησίας διάταξης,  ότι δεν υπάρχει το παραμικρό λάθος. Χρησιμοποιώντας μάλιστα το λογαριασμό, που είχε προσκομίσει ο κ Κριεμάδης, εξήγησε παραστατικά, ότι η ΕΥΔΑΠ υπολογίζει την αξία του νερού, κάνοντας αναγωγή στα κυβικά κατανάλωσης, με άλλη τιμή στα πρώτα 100 κυβικά, άλλη στα επόμενα 100, και ούτω καθεξής…

Categories: ΝΕΑ