ΝΕΑ

ΟΙ «ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η εταιρεία «Σεκιούριτι», με την οποία έχει συμβληθεί ο Δήμος Διονύσου, έκανε το καθήκον της με το παραπάνω σε μια ιστορία, που παραλίγο να έχει τραγικό φινάλε. Στην κυριολεξία έσωσε τη ζωή ενός νέου παιδιού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με συντονισμένες προσπάθειες κι ενώ οι γονείς είχαν χάσει ώρες τα ίχνη του και τον αναζητούσαν εναγωνίως.

Το απίστευτο περιστατικό κρατήθηκε μυστικό για ευνόητους λόγους, αλλά κι επειδή λόγω των γιορτών τα σχολεία ήταν κλειστά και τα γραφεία των υπηρεσιών, λόγω των ημιαργιών και των αδειών των εργαζομένων, υπολειτουργούσαν. Κανείς δηλαδή δεν έτυχε να ρίξει μια ματιά στις  σχετικές έγγραφες αναφορές, που επισήμως γίνονται καθημερινά προς το Δήμο.

Ο νεαρός μαθητής μετά από έντονη λογομαχία με τους γονείς του εγκατέλειψε το σπίτι του κι εξαφανίστηκε. Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως, καθώς ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, καταπίνοντας  μια χούφτα χάπια. Μάταια η οικογένειά του τον έψαχνε. Στο κινητό του τηλέφωνο δεν απαντούσε στις αλλεπάλληλες κλήσεις, που του γίνονταν, λόγω και της ημέρας, αφού είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου.

Ο ήχος του τηλεφώνου μέσα στη νύχτα ήταν η αφορμή για τους ανθρώπους της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας, με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Διονύσου, να αναζητήσουν μέσα στο σκοτάδι την άκρη του νήματος. Στη καθιερωμένη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βόλτα τους έξω από το κτήριο του Γυμνασίου Δροσιάς, άκουσαν το κινητό τηλέφωνο να κτυπά. Στην δε έρευνα, που πάντα κάνουν γύρω από την περίφραξη με τους ειδικούς φακούς, αντιλήφθηκαν το παιδί σωριασμένο και χωρίς αισθήσεις στο δάπεδο του γηπέδου μπάσκετ. Αμέσως σήμαναν συναγερμό και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, που ήρθε και μετέφερε το μαθητή στο νοσοκομείο. Χάρις στην άμεση επέμβαση των «σεκιουριτάδων», οι γιατροί έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν έγκαιρα και το παιδί σώθηκε.

Categories: ΝΕΑ