ΝΕΑ

ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ …FOR PRESIDENT – ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ;

Το όνομα της γνωστής δημοσιογράφου Πόπης Τσαπανίδου συζητιέται έντονα τις τελευταίες ημέρες στις διεργασίες, που λαμβάνουν  χώρα περί τα δημοτικά. Λέγεται ότι αποτελεί τον …άσσο, που έχει στο μανίκι ο πολύπειρος αυτοδιοικητικός Γιάννης Νικητόπουλος και είναι πλέον ζήτημα χρόνου πότε θα τον πετάξει στην πολιτική αρένα, ώστε να πάρει όλα τα ..λεφτά, εν προκειμένω τις εκλογές του 2019.

Στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας υποψηφιότητας υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ξεκινώντας πρώτα από τα θετικά:

*Η κοπέλα είναι μια κούκλα. Από μόνο της το στοιχείο αυτό της δίνει μια δυναμική.

*Είναι κάτοικος Δήμου Διονύσου αρκετά χρόνια, αναγνωρίσιμη, λόγω της πολυετούς επιτυχημένης δουλειάς της στην τηλεόραση, ιδιαιτέρως συμπαθητική φιγούρα και κυρίως σοβαρή.

*Λόγω των χαρακτηριστικών της αυτών μπορεί να προσεγγίσει ένα ευρύ φάσμα ψηφοφόρων, ειδικά νεοφερμένων, που αδιαφορούν για τους υπάρχοντες συσχετισμούς και δεν έχουν ρίζες στην περιοχή.

Τα αρνητικά από την άλλη πλευρά μιας τέτοιου είδους υποψηφιότητας, η οποία ξεφεύγει από τα συνήθη τοπικιστικά πρότυπα, είναι σαφώς περισσότερα:

*Η Πόπη, λόγω εικόνας και ταμπεραμέντου, παραπέμπει σε εκδοχές “lifestyle” σίριαλ, παραδείγματος χάριν «Τόλμη και γοητεία». Η τοποθέτησή της ως επικεφαλής σε μια δημοτική παράταξη, με στελέχη γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, μοιάζει με πείραμα και συνάμα τεστ με απρόβλεπτες προεκτάσεις, αντιδράσεις, ή συνέπειες. Σαν έτοιμοι από καιρό κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι για «οφίτσια», δεν θα νιώσουν άβολα μπροστά σ’ ένα πρόσωπο, με δική του ατζέντα και τελείως διαφορετική νοοτροπία; Δεν θα αισθανθούν ότι …συνταξιοδοτούνται, ή έστω πως πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα; Σε κάθε περίπτωση ένα είναι σίγουρο: Δεν πρόκειται να την ψηφίσουν.

*Η σκέψη για δημιουργία μιας ευρείας δημοκρατικών πεποιθήσεων παράταξης με βάση το παλιό ΠΑΣΟΚ και τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει λογική, στην πράξη ωστόσο είναι εφαρμοστέα; Η ΔΗΣΥ, φερ’ ειπείν, βγάζει σπυριά μόλις ακούει συνεργασία, ή έστω συνύπαρξη στην  ίδια …πολυκατοικία με συριζαίους…

*Οι μεγάλες οικογένειες της περιοχής ποια κοινά σημεία έχουν, ή μπορούν να βρουν με την Πόπη; Εδώ, ακριβώς βρίσκεται το αγκάθι, το πολύ υψηλό εμπόδιο, ίσως και πρόβλημα ανυπέρβλητο, ώστε να υπάρξει πρόσφορο έδαφος και να καρποφορήσει η συγκεκριμένη μεθόδευση.

*Η Πόπη, πόσο έχει πειστεί και αποφασίσει να αφήσει την καριέρα της, που έχτισε με τόσο κόπο και ιδρώτα, για να ασχοληθεί με αβέβαιης προοπτικής εγχείρημα; Και ποιο είναι το κίνητρο για να πράξει κάτι τέτοιο;

*Στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης η περίπτωση του προβεβλημένου προσώπου, που μπαίνει μπροστά και καθαρίζει τη νίκη άνετα, από τον πρώτο γύρο κιόλας, δεν μας είναι ξένη. Πολλά τα παραδείγματα. Μπορεί όμως να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο και στα δικά μας χωράφια;

Πέραν όλων των άλλων, δεν πρέπει να θεωρείται αμελητέα η παράμετρος της …φούσκας. Πετάμε («διαρρέουμε» εντέχνως)  δηλαδή ένα όνομα για να μετρήσουμε αντιδράσεις κι όποιον πάρει ο …Χάρος (ή με άλλα λόγια,  ό, τι ψάρια μαζέψουμε…)

Categories: ΝΕΑ