ΝΕΑ

ΓΕΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ – ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ: «ΜΑΣ ΤΑ’ ΠΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ»

Σκωπτικά σχόλια, χαλαρή διάθεση, όρεξη για καλαμπούρι βγάζει η ανακοίνωση της νέας δημοτικής κίνησης, που έχει κεντρικό σύνθημα «Εσύ κι Εμείς μαζί, μπορούμε» και μνημονεύει,  όπως όλοι οι πολιτικάντηδες, αυτή την …κακομοίρα διαφάνεια, μαζί με ψηφίδες αξιοκρατίας, διαβούλευσης, συμμετοχής. Με δύο λόγια,  ουδείς την πήρε στα σοβαρά. Και πως άλλωστε, αφού, εκ πρώτης όψεως, δεν έχει τίποτα το καινούριο να παρουσιάσει, αλλά μόνο αντιγραφές. Ιδού πόσες:

1.«Ξεπατικωτούρα»  του λογότυπου «Ολοι μαζί μπορούμε», (της εθελοντικής δράσης) του ΣΚΑΙ, ο οποίος νομιμοποιείται να ζητήσει αποζημίωση για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων,

2.Το τετράπτυχο «Συμμετοχή,  Διαβούλευση, Αξιοκρατία και Διαφάνεια» παίρνει αβλεπί  το όσκαρ κοινοτοπίας. Παντελής και οφθαλμοφανής η έλλειψη έμπνευσης,

3.Ποιός ο λόγος δημιουργίας της νέας παράταξης, με γνωστά, μη εξαιρετέα, παμπάλαια υλικά; Ουδείς κατάλαβε.

          Για να μην μακρηγορούμε σε μια υπόθεση φαιδρή, άνευ ουσίας και σημασίας, η «Κίνηση Πολιτών Κρυονερίου» τα λέει όλα σε ανάρτηση-αντίδραση στο λογαριασμό της στο facebook:

 Κρυονέρι Κίνηση Πολιτών

6 Ιανουαρίου στις 3:08 μ.μ. ·

Αρχικά, Χρόνια πολλά μέρα πού είναι. Είθε η έλευση της θείας φώτισης να φέρει (αν…) αποτελέσματα σε όλες και σε όλους μας.

Επ΄ ευκαιρία, διάβασα, ανακοινώσεις για σχηματισμό μιας νέας κίνησης περί των Δημοτικών, με εκπρόσωπο τύπου το τ. μέλος της Κίνησης Πολιτών Κρυονερίου κας. Β. Κάουλα.

Να θυμίσω ότι η κ. Κάουλα εκλέχτηκε για πρώτη φορά, ως Τοπική Σύμβουλος της Δ.Ε Κρυονερίου στις περασμένες Δημοτικές εκλογές, μέσω της Κίνησης Πολιτών Κρυονερίου, από την οποία και αποχώρησε σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή της στο αξίωμα αυτό (…)

Εκείνο πού μού προκάλεσε έκπληξη στην (παρθενική) ανακοίνωση της νέας κίνησης, είναι το εξής : Διαβάζω στην ανακοίνωση ότι:

“Η νέα κίνηση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρωταρχικό στόχο έχει όχι την εναλλαγή προσώπων, αλλά την αλλαγή στο σημερινό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου, με βασικές αρχές και άξονες τη Συμμετοχή, τη Διαβούλευση, την Αξιοκρατία και τη Διαφάνεια”.

Σημειώσεις: Πέραν της αρχικής αντίδρασης “μάς τα ΄παν κι άλλοι…”,  συντρόφια για να καταλάβω, θα μπορείτε να υλοποιήσετε τις όποιες αλλαγές (θα) προτείνετε, με Ζαμάνη ή /και με Καλαφατέλη; Μας λέτε συνεπώς, ότι “ο τρόπος ” δεν καθορίζεται από τα πρόσωπα”; Ε,….Μην τρελαθούμε τώρα….

Καλή συνέχεια πάντως…”

ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ

Μια άλλη παράμετρος, που βγήκε στην επιφάνεια από καλά πληροφορημένο blog («Φωνή του Διονύσου»), αφορά παρασκηνιακό αλισβερίσι, το οποίο δεν καρποφόρησε. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, καταγγέλλει ότι ζητήθηκε συγκεκριμένο ρουσφέτι από το Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη,  ο οποίος ωστόσο δεν …μάσησε και τότε άρχισαν τα προβλήματα, η ανεξαρτητοποίηση και ο …ανένδοτος.

Παρέμβαση επί του θέματος έκανε η «Βορεινή» από το διαδικτυακό τόπο της, ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα τα ιδρυτικά μέλη της νέας κίνησης.

Την πραγματική διάσταση, τέλος, του …διαβήματος έδωσε ο Μάρκος Οικονόμου από το Βερολίνο: «Κάνε και εσύ μια δημοτική παράταξη, μπορείς!».

 

Categories: ΝΕΑ