ΝΕΑ

ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ: ΤΟ 2014 ΔΕΞΙΟΣ, ΤΟ 2018 ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Οι μεταμορφώσεις του «πολιτικού ανδρός» Γιάννη Καλαφατέλη ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και σπάνε όλα τα ρεκόρ. Το 2014, επί διακυβέρνησης και παντοδυναμίας Αντώνη Σαμαρά,  ο Δήμαρχος τότε Διονύσου, τοποθετήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ex officio. Τότε το έπαιζε δεξιός. Σήμερα όμως είναι σοσιαλιστής και γι’ αυτό παρέστη το πρωί στην κοπή πίτας του ΠΑΣΟΚ (τοπική οργάνωση)  Διονύσου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου. Πριν λίγο καιρό άλλωστε, ως φίλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ψήφισε στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και τις δύο Κυριακές. Δεν αποκάλυψε πάντως την προτίμησή του, αν δηλαδή επέλεξε την Φώφη Γεννηματά που εν τέλει επικράτησε, ή το αουτσάϊντερ, νεαρό και ανερχόμενο, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ηττήθηκε.

26904476_1565324513582412_5109492117480584795_n

Από την πρωινή εκδήλωση στον Αγιο Στέφανο. Διακρίνεται ο κ Καλαφατέλης (στην άκρη, δεύτερη σειρά από δεξιά) δίπλα στον Παντελή Ασπραδάκη, πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ.

 

ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ

Ο αμοραλισμός των περίεργων αυτών τύπων, που κατεβαίνουν υποψήφιοι για να σώσουν τάχα τον κοσμάκη, δεν είναι βεβαίως κάτι ασυνήθιστο. Με χαρακτηριστική ευκολία μπορούν φερ’ ειπείν το πρωί να το παίζουν δεξιοί και το απόγευμα, που λέει ο λόγος, αγωνιστές και γιατί όχι, αριστεροί. Το κόμμα ΟΦΑ, τουτέστιν Οπου Φυσάει ο Ανεμος, αποδεδειγμένα κερδίζει παντού και πάντοτε, δεδομένου ότι η μνήμη της μάζας είναι κατά κανόνα κοντή, σαν του χρυσόψαρου.

Ο Καλαφατέλης, εν προκειμένω, όσο κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και αναφερόμαστε στην περίοδο Σημίτη, δήλωνε ακραιφνής πασόκος. Και συμπεριφερόταν ως τέτοιος, δίχως να το κρύβει.  Όταν το 2004 ανέλαβε την εξουσία ο Κώστας Καραμανλής με προοπτική μάλιστα οκταετίας, θυμήθηκε ξαφνικά ότι είχε κομματική ταυτότητα στη Νέα Δημοκρατία, την οποία ανέσυρε εν μια νυχτί από το μπαούλο, όπου την είχε καταχωνιασμένη και την επεδείκνυε με καμάρι για να κλείσει τα στόματα των πολιτικών του αντιπάλων.

Τις προάλλες, την Κυριακή των εκλογών για ανάδειξη προέδρου στη ΔΗΣΥ προσήλθε στο εκλογικό τμήμα της Ανοιξης, ως φίλος, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ως γνήσιος δημοκρατικός πολίτης και αμέσως μετά αναχώρησε εσπευσμένως για τον Ωρωπό. Που είναι το επιλήψιμο, θα αναρωτηθείτε; Απαγορεύονται οι εκδρομές; Όχι βέβαια. Γιατί, όμως αποφάσισε να αλλάξει τον αέρα του, επισκεπτόμενος τον Ωρωπό και όχι παραδείγματος χάριν την Χαλκίδα, που έχει και ωραίο ψάρι; Υπήρχε λόγος σοβαρός αγαπητοί. Στον Ωρωπό τη συγκεκριμένη Κυριακή, το απογευματάκι,  έκοβε την πίτα της η ΟΝΝΕΔ Ωρωπού, της οποίας πρόεδρος είναι η ωραιοτάτη Σοφία Κατσιγιάνη, πρώην δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία».

Οσο κι αν οι σύντροφοι της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Διονύσου κρυφογελούν με τα  καμώματά του, ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει και δεν παίζεται. Όχι απλά έριξε τις διαχωριστικές γραμμές, αλλά τις εξαφάνισε. Ετσι ορίζεται στο δικό του λεξικό αρχών και ηθικών αξιών η πολιτική συνέπειας, αξιοπρέπειας, καθαρότητας θέσεων, με γνώμονα πάντα και πρωτίστως το συμφέρον του πολίτη. Εύγε!

 

Categories: ΝΕΑ