ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: ΚΑΘΑΡΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ

Κάθετα αντίθετη με την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης, Αγίου Στεφάνου είναι η διοίκηση του Δήμου Διονύσου. Με δελτίο Τύπου, που εξέδωσε πριν από λίγο, φανερώνεται η αδιάλλακτη στάση, την οποία προτίθεται να κρατήσει σ’ ένα θέμα αδιαπραγμάτευτο για τους κατοίκους της περιοχής και την τοπική κοινωνία.

Η επίσημη ενημέρωση του Δήμου Διονύσου:

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα των διοδίων και την πρόσφατη έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνης είχε το Σαββατοκύριακο αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη σχετικά με το θέμα.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο Διονύσου για τα εξής:

  1. Προκειμένου να απελευθερωθούν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για τα έργα των αυτοκινητοδρόμων, έπρεπε να εγκριθούν πλέον όλες οι μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Συγκεκριμένα για να πληρωθεί το έργο της Ιόνιας Οδού έπρεπε το κράτος να παρουσιάσει εγκεκριμένη ΜΠΕ ακόμα και για την Αττική.
  2. Ισχύουν πάντα οι δεσμεύσεις του Υπουργείου για:
    * Κατάργηση συμβατικών μετωπικών σταθμών διοδίων
    * Μη εφαρμογή πλευρικών διοδίων
    * Εφαρμογή αναλογικών ηλεκτρονικών διοδίων. Για τα τελευταία έχει εκπονηθεί η μελέτη και πρόκειται να δημοπρατηθεί το σύστημα εφαρμογής τους.
  3. Οι κάτοικοι των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς δεν θα πληρώνουν τα μελλοντικά διόδια διέλευσης από τον Δήμο τους.

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Διονύσου δεν εφησυχάζει και καταθέτει άμεσα, τις επόμενες 48 ώρες, αίτηση αναστολής και ακύρωσης της Μ.Π.Ε. στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Διονύσου συγκαλεί, αύριο, Τρίτη-23 Ιανουαρίου στις 3 μ.μ.  διαπαραταξιακή σύσκεψη ενημέρωσης για το θέμα των διοδίων, παρουσία και της εντεταλμένης δικηγόρου κ. Αγγ. Χαροκόπου, προκειμένου να υπάρξει πλήρης συντονισμός των περαιτέρω ενεργειών.

Όλοι μαζί σταματήσαμε την εγκατάσταση πλευρικών διοδίων.
Με την ίδια μαχητικότητα και συλλογικότητα συνεχίζουμε και σήμερα και στο μέλλον για να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε αδικαιολόγητη και άδικη οικονομική και περιβαλλοντική επιβάρυνση των δημοτών μας και του Δήμου μας.