ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΚΗΦΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Κινητοποιήσεις, με μαζική συμμετοχή των κατοίκων στους κόμβους της Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, καθώς επίσης κοινά δημοτικά συμβούλια με τους όμορους Δήμους, μεθοδεύονται πλέον από το Δήμο Διονύσου, με τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης. Στόχος να εκδηλωθεί η δυσαρέσκεια του κόσμου στην τοποθέτηση πλευρικών διοδίων, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμμελος.

Στην διαπαραταξιακή σύσκεψη, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης, η δικηγόρος Αγγελική Χαροκόπου έκανε μια σφαιρική ενημέρωση όσον αφορά το νομικό μέρος. Εντός των επόμενων 48 ωρών θα καταθέσει αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης της απόφασης για τα διόδια, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Διονύσου από την πρώτη στιγμή,  όταν έγινε γνωστή η νέα δυσάρεστη εξέλιξη επί του θέματος. Η κ Χαροκόπου αποκάλυψε στην ομήγυρη, πως θα εκπροσωπήσει επίσης το Δήμο Κηφισιάς και το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων Βόρειας Αττικής (ΣΕΕΒΑ), για λογαριασμό των οποίων θα καταθέσει παρόμοιες προσφυγές.

Ο Δήμαρχος Διονύσου γνωστοποίησε στους παρισταμένους της αντιπολίτευσης το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών του με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Ο τελευταίος μιλάει συνεχώς (όπως πχ το πρωί στην ΕΡΤ1 και σημειώνουμε σε προηγούμενο θέμα μας-ανάρτηση σήμερα) τις τελευταίες ώρες για ηλεκτρονικό σύστημα  αναλογικής, χιλιομετρικής χρέωσης,  με παρακολούθηση της θέσης των οδηγών μέσω δορυφόρου. Όπως δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση στην εκπομπή «Απευθείας» το πρωί, «ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2018». Ο κ Ζαμάνης αποκάλυψε επίσης πως ζητήθηκε από το Υπουργείο η κυκλοφοριακή μελέτη, ώστε να μπει στο μικροσκόπιο των στελεχών του Δήμου Διονύσου και να αναδειχτεί έτσι, ότι δεν επαρκεί το υπάρχον δίκτυο των παραδρόμων. Κάτι το οποίο θα αποτελέσει ατού στη δικαστική μάχη, που θα ακολουθήσει.

Στη συνάντηση ενημέρωσης το μεσημέρι στο Δημαρχείο παρέστησαν οι κ Καλαφατέλης, Κοντάκης, Τσουδερός («Ενωτική Πρωτοβουλία»-μείζων αντιπολίτευση), Φωτάκης («Νέα Πνοή»), Ζυγούνας («ΔΑΔΙΟΝ»), Σώκου («Λαϊκή Συσπείρωση»), οι τρεις ανεξάρτητοι σύμβουλοι κ Γιαννουλάτος, Υφαντής και η κ Ρηγοπούλου, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Διονύσου κ Μπομπής, από την πλευρά της διοίκησης, εκτός του Δημάρχου, οι Αντιδήμαρχοι Πόπη Ταουξή, Δημήτρης Ράϊκος.