ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1: «ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ, ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟ»

Κατηγορηματικός για άλλη μια φορά, όσον αφορά την προοπτική να τοποθετηθούν πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης, Αγίου Στεφάνου, ήταν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Απευθείας».

«Δεν πρόκειται να μπουν διόδια, ούτε μετωπικά, ούτε πλευρικά σε Βαρυμπόμπη, Αγιο  Στέφανο. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον κόσμο» ανέφερε, τονίζοντας στη συνέχεια πως στόχος της κυβέρνησης είναι «σταδιακά να ξηλωθούν όλοι οι σταθμοί στους εθνικούς δρόμους», μέσω διαπραγμάτευσης για αλλαγή όρων στην σύμβαση του 2006 της Νέας Δημοκρατίας.

«Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, οι τιμές των διοδίων διαμορφώνεται ανάλογα με τα έσοδα από την ετήσια χρήση των οδικών δικτύων. Οι νόμοι, που ψηφίσαμε εμείς, προβλέπουν κοινωνικά κριτήρια. Θεωρώ επίσης, ότι να λαμβάνονται υπόψη και οι τοπικές κοινωνίες. Υπάρχουν επομένως πολλά εργαλεία για έργα με κοινωνική ευαισθησία. Το πιο σωστό και δίκαιο είναι να πληρώνουν οι πολίτες ανάλογα με την απόσταση που διανύουν» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στην ΕΡΤ1 (στο 22.20 για τα διόδια σε Βαρυμπόμπη, Αγιο Στέφανο), στη διεύθυνση:

http://webtv.ert.gr/ert1/themata/o-yp-metaforon-ke-ypodomon-chr-spirtzis-stin-ert/