ΟΠΙΣΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ

Δύσκολη έως αδύνατη υπόθεση αποδεικνύεται η καθιέρωση της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση. Όπως φαίνεται και από τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με το Δ.Σ της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας), η κυβέρνηση υπαναχωρεί και αναζητεί ένα σύστημα που δεν θα δημιουργεί προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του airetos.gr ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει πειστεί από αξιόλογα στελέχη της αυτοδιοίκησης και ανθρώπους που ασχολούνται πολλά χρόνια με τον χώρο, ότι η απλή αναλογική δεν είναι ένα σύστημα εφαρμόσιμο στην αυτοδιοίκηση και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών και τη διοίκηση των Δήμων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Κυβέρνηση αναζητεί εναγωνίως ένα άλλο εκλογικό σύστημα, σαφώς πιο αναλογικό από το σημερινό, το οποίο όμως θα αναδεικνύει ισχυρές δημοτικές αρχές.

ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Ο κ Σκουρλέτης επανέλαβε σήμερα στους Δημάρχους την πρόθεση της κυβέρνησης για μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως είχε πει άλλωστε πριν δυο μέρες στον «Realfm», «αυτό που έχουμε καταρχήν συμφωνήσει και θα αποτυπωθεί στην επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, μαζί με τις αλλαγές του «Καλλικράτη», είναι η μετάθεση για λίγους μήνες, της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών, να πάει δηλαδή το Φθινόπωρο αντί για τον Μάιο του 2019, κάτι που ζητά ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης και να γίνει η ανάληψη καθηκόντων, πια, των νέων αιρετών, τον πρώτο μήνα του επόμενου χρόνου».

Πηγή: airetos.gr