ΝΕΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ Γ.ΠΑΤΟΥΛΗ

Την σύγκληση Διυπουργικής Επιτροπής το ταχύτερο δυνατόν με αφορμή την εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας για την ένταξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ζητεί με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο Γιώργος  Πατούλης, πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

«Πρόκειται για μία εξαγγελία που δεν μπορεί να εφαρμοστεί» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι  «θα έχει ως συνέπεια να επιβαρυνθούν οικονομικά περίπου 40.000 οικογένειες, να κλείσουν 1.600 δημοτικές δομές και να μείνουν άνεργοι πάνω από 3.200 εργαζόμενοι». Γιατί θα συμβεί αυτό; Διότι, «απαιτούνται υποδομές και προσωπικό και στην παρούσα φάση, χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις,  η εφαρμογή μιας τέτοιας εξαγγελίας θα έχει δυσμενέστατες εκπαιδευτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για τους γονείς και τα παιδιά που προέρχονται κυρίως  από ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Ο κ. Πατούλης αναδεικνύει ακόμη μια σειρά κινδύνων που σχετίζονται με την απαξίωση,  τη συρρίκνωση και την  αποδόμηση  ενός νευραλγικού τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι οι παιδικοί σταθμοί, οι οποίοι διαθέτουν εξειδικευμένο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητεί από τον Υπουργό Εσωτερικών να προγραμματίσει άμεσα τη σχετική συνάντηση, με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ, του  Υπουργείου  Εσωτερικών, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Εργασίας και εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Οποιαδήποτε άλλη απόφαση δεν θα γίνει αποδεκτή» καταλήγει στην επιστολή του ο κ Πατούλης.

Κατηγορίες:ΝΕΑ